Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik konverterer en Diesel Truck Fra konvensjonell olje til syntetisk

Bruk syntetisk olje i lastebilen kan spare penger og tid. Den syntetiske oljen brytes ikke ned på samme måte vanlig motorolje gjør, og kan utvide dine oljebytteintervallene av 10.000 til 15.000 miles. Endre til syntetisk motorolje er like enkelt som å endre din motor olje. Oljefilteret må skiftes også. Du kan kjøpe syntetisk olje på noen deler butikken, men før du kjøper, må du rådføre deg med brukerhåndboken for å sikre riktig mengde og riktig oljefilter. Du trenger
Drensvannsoppsamler
Crescent skiftenøkkel
oljefilter skiftenøkkel
Opp til 40 liter syntetisk olje
Nytt olje filter
Vis mer Instruksjoner
Drenering motorolje
en

Finn bunnpannen under motoren deretter plassere en renne pannen under den for å fange all oljen. Sikre renne pannen er stor nok til å fange 40 liter olje.
2

Skru ut pluggen med en halvmåne skiftenøkkel. Oljen vil komme fossende ut så har den pan under for å fange all oljen. Stram tappepluggen når oljen stopper drenering og sikre at det er stramt.
3

Finn oljefilteret ved siden av motoren. I noen tilfeller vil det være langs den side av motoren. Du trenger en olje filter skiftenøkkel for å løsne filteret. Noen programmer vil ha to oljefiltre.
4

Fyll oljefilteret med frisk syntetisk olje. Dette vil bidra under oppstarten av lastebilen. Oljen går gjennom oljeledningen og filter. Filteret er stor, så det kan ta en stund å fylle.
5

Skift oljefilter med et nytt filter. Plasser noe olje på seglet rundt toppen av filteret for å smøre filteret. Dette vil gjøre det enklere å skifte filter i fremtiden.
Skifte med syntetisk olje
6

Åpne panseret for å få tilgang til motorrommet. Finn olje påfyllingsrøret langs siden av motoren.
7

Hell i den nødvendige mengden av syntetisk olje per brukerhåndboken.
8

Kontroller oljenivået ved trekke ut motoren peilepinnen. Peilepinnen er plassert rett under veivhuset. Tørk motoren peilepinnen med en frisk håndkle og deretter sette den tilbake i peilepinnerøret. Trekk opp peilepinnen og kontroller nivået. Riktig beløp vises der væskenivået stopper på peilepinnen. Hvis nivået stopper før full mark, og deretter legge mer syntetisk olje. Hell i en liter om gangen til oljen går til full mark ..
9

Start lastebil og la den gå i 15 minutter. Slå lastebilen og vent i minst 10 minutter før oljen å bosette seg i bunnpannen. Sjekk nivået igjen.
10

Lukk panseret og markere kjørelengde ned slik at du vil være i stand til å dokumentere miles for neste oljeskift.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132313.html

Previous:
Next:

oljeskift