Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er SAE Oil?

De fleste bilprodusenter anbefaler at eierne endre bilens olje hver tre til fem måneder, noe som gjør for mye oljeforbruket i USA At nivået av forbruket har gytt et stort marked for motorolje. Det én ting alle oljer har til felles er at de er SAE gradert, men selv som egenskap er noen ganger et mysterium. Hva står SAE For?

SAE er en forkortelse for Society of Automotive Engineers. Foreningen ble grunnlagt i 1905 av Andrew Riker og Henry Ford og fortsetter å representere ingeniører fra bilindustrien over hele verden.
Hva er SAE Oil?

SAE olje er rett og slett olje som har blitt evaluert av Society of Automotive Engineers og tildelt et nummer basert på resultatene av flere tester. SAE utviklet et mønster av merking olje, som 5W-30 eller 10W-40, noe som betyr at all oljen bærer at etiketten følger SAE retningslinjer for den kategorien.
Hvordan lese de Oil klassetrinn

Karakterene tildelt av SAE er formatert med en første tallet, etterfulgt av en "W" og deretter et annet nummer. Det første tall, sammen med "W", betyr at oljen er egnet for vinterbruk, fordi det forblir tynt, selv i kulden. For eksempel er 5W egnet for bruk i temperaturer så lave som -25 grader Celsius, 10W for temperaturer ned til -20 grader Celsius, 15W for -15 grader Celsius og 20W for -10 grader Celsius. En 0W olje ble nylig utviklet og brukes hovedsakelig i verksteder, gitt sin høyere prislapp. Men det er noen ganger brukt på steder som Canada som har ekstremt harde vintre.

Det andre tallet angir hvor oljen vil opptre i svært varme temperaturer --- målet er å holde oljen fra å bli for tynn fordi tykkere olje utfører bedre i varmen. Disse tallene varierer i multipler av 10 fra 10 og 60, med 60 er den tykkeste.

Olje som er gradert 5W-60 er den mest allsidige olje som er allment tilgjengelig. Den har den høyeste motstand mot fortykkelse i vinter og den høyeste motstand mot tynning i sommer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132669.html

Previous:
Next:

oljeskift