Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Vaskemiddel Vs. Non-vaskemiddel Motor Oil

Den gjennomsnittlige motor olje i dag kommer med en standard blanding av vaskemidler, tilsetningsstoffer, korrosjon preventer og en rekke andre kjemikalier. Alle disse elementene er forventet å hjelpe-motorene arbeide bedre og lengre. Men ikke alle mekanikere abonnere på teorien om motorolje inneholder vaskemiddel. Bakgrunn

motorolje vaskemidler ble introdusert i 1950. Konseptet justerer for svakhetene av oljefiltre ved å feste til disse partiklene for små til å bli fanget i filtre. Istedenfor den vaskemiddel holder partikler i oljen slik at de ikke avsettes på motordeler og forårsake varme flekker. Hvis oljen blir brukt for lenge, kan den imidlertid ikke gjøre jobben sin. Dermed skylle ut gammel olje bidrar jevnlig opprettholde renseprosessen og fordelen av vaskemidler.
Non-vaskemiddel Motor Oil

Gitt vekt på å holde motorene ren, de fleste forhandlere og mekanikere bruke motorolje med vaskemiddel. Det kan være en utfordring å finne et sted som gjør oljeskift med ikke-vaskemiddel motor oljer. Mange av de vanligste ikke-rensemiddel er i stedet brukt i apparater som går på gass, for eksempel gressklippere og traktorer. Totaktsolje ville være en annen felles ikke-vaskemiddel olje, som hovedsakelig brukes i motorer i motorsykler og vannscooter.

Vaskemiddel Ingredienser

Motor olje med vaskemidler inkluderer kjemikalier som hjelpemiddel i fangst partikler, dispergeringsmiddel tilsetningsstoffer som bryter ned coagulating slam i kanaler, rust preventer og alkaliske å oppveie syrlig karakter av olje generelt som det begynner å oksidere.
Utseende

De som er vant til å jobbe med motor olje kan fortelle hvilken type motorolje er ved sitt utseende. Ofte, på grunn av de elementer som inngår i olje for å fange partikler, kommer væsken mørkere. Non-vaskemiddel olje ser klarere og lettere siden det er rett olje.
Retail Tilsetningsstoffer

Retail tilsetningsstoffer i tillegg til det som allerede kommer i motor olje, vaskemiddel eller ikke- vaskemiddel, er tvilsom i beste fall med hensyn til fordelene. Selv om disse produktene kommer med ganske mye markedsføring, de vanligvis bare legge flere ting i olje, benektende effekten av vaskemiddel allerede inkludert. Som disse lagt partiklene klumper seg sammen, kan de forårsake blokkeringer i olje kanaler og linjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132628.html

Previous:
Next:

oljeskift