Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Når bør jeg Plugg en oljefilter Bypass?

Oljefiltre arbeide for å filtrere olje som går gjennom motoren på et kjøretøy. Etter hvert som oljen smører og beskytter de bevegelige deler av motoren, plukker den opp skitt og biter av korrodert metall. Disse forurensninger kan redusere effektiviteten av olje, føre tresko og skade motoren selv om igjen i, så å forlenge oljens levetid et filter brukes for å sug ut uønskede partikler og la oljen gjenoppta sin syklus. Normal Olje Situasjoner

I en normal motor, fullfører olje sine runder med smøring og deretter tilbake til fronten kammeret, eller noen ganger til oljetanken selv. På vei dit, eller på vei tilbake, avhengig av set-up, stopper det av filteret. Vanligvis styrer forbiføringsventilen oljen kommer inn i filteret, og trykkenheten som pumper den gjennom motoren. Siden filteret bare kan filtrere ut olje på en gang, og trykket systemet kan bare pumpe så mye på en gang, kan de ikke kan håndtere for en stor mengde olje. Men oljen forlater motoren er ofte komprimert og kan strømme ut for raskt. Heldigvis lagrer bypass ventil dagen ved å avlede eventuelle overskytende olje tilbake til forsiden kammer eller oljetanken.
P Dette betyr at du vil sannsynligvis ikke ønsker å plugge oljefilteret bypass i det hele tatt hvis du forventer å bruk av motoren. Bypass må holde åpent slik at oljen systemet forblir effektiv. Det finnes unntak fra denne regelen, men at det ikke skjer ofte, eller oppstå med forskjellige motor set-ups som ikke tillater for en bypass ventil på filtreringssystem. I den ordinære driften av motoren, bør bypass holde åpent.
Unntak

Den vanligste unntaket for plugging en bypass er, selvfølgelig, når du rengjør olje system eller oljeskift. Hvis filteret bolig og pumpesystem er under nivået av oljen i motoren, må du blokkere bypass ventilen slik at oljen ikke lekker over i løpet av visse typer tjenester.

Den andre vanlige unntaket skjer i et to-rørs system oljepumpe. Disse er funnet mer vanlig på ovner enn motorer, men i hovedsak er oljen pumpesystemet dimensjonert for å ventilere seg normalt og ikke trenger en bypass for å avlede ekstra olje til fronten lagertanken. I stedet er olje vanligvis dreneres tilbake til den primære oljetanken via en annen pipe, fjerner behovet for bypass-ventil, som deretter plugget og forlatt alene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132361.html

Previous:
Next:

oljeskift