Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan virker Motor Oil Effect Fish?

Mennesker etterspørsel motorolje, da fett er nødvendig for å operere motorkjøretøy. De uheldige konsekvensene av feil kaste motorolje kan forårsake ødeleggelser i fiskebestandene. Den april 2010 British Petroleum (BP) katastrofe er en konstant påminnelse om hvor oljen kan skade fisk habitater. Identifikasjon

Mesteparten av oljen som finner veien inn i bekker, elver og sjø kommer fra mennesker endrer sin motor olje og deretter kaste den i søpla eller street avløp. Ifølge H2ohero.org, konkluderte EPA gjennom en studie at mengden av olje, som vasker i vassdrag over hele USA, er nok til å drive flere hundre biler i alle 50 delstater.
Food Chain Avbrudd

Selve eksistensen av fisk er avhengig av næringskjeden, som opprettholder liv innenfor et vannmiljø. Enhver ødeleggelse i næringskjeden kan påvirke balansen i matvarekjeden og lage mat knappe, noe som kan resultere i utsulting av fisk eller gjengivelse av fiskearter. For eksempel plankton er mikroskopiske dyr, planter og bakterier som lever i vann og gi mat til all fisk (spesielt små fisk) - olje kan drepe plankton. I tillegg kan olje drepe planteliv, som ikke bare opprettholder liv, som det produserer oksygen i vannet, men også gir dekning fra rovdyr og mat for fisk.
Death of Fish

Når motor olje finner veien inn i en vassen miljø, fisk bli forurenset med dødelige giftstoffer som kan umiddelbart drepe. Olje er giftig når introdusert inn i vannet, det kan absorbere oksygen og choke livet ut av en fisk. Når dette skjer, kan ikke bare fisken dø, men plankton og planter kan dø også.
Short-Term

Når motor olje går inn i en kropp av vann, skaper det en glatt skum på toppen av vannet. Som oljen blander seg med vann via tidevann og strøm, vil mye av oljen holder seg til dyreliv og utvikle seg til tjære-kuler. Ifølge Water Encyclopedia, vil mange fisk kveles når olje-vann concoction fester seg til gjellene.
Long-Term

Drapet av planter etter olje har en langsiktig effekt som kan drastisk påvirke store vannmasser. Ifølge Lenntech.com, hjelper overflod av planter innenfor vannmiljøer opprettholde mat, oksygen og beskytte fisk mot rovdyr, derfor eliminering av planter på grunn av oljen kan forårsake en spredningseffekt av hele økosystemet. Videre kan oljens skummel nærvær kuttes tilførselen av oksygen for fiskeegg og interrupt parring mellom noen arter av fisk.
Prevention

Ifølge Maryland Department of Natural ressurser, bil eiere må sjekke sine kjøretøy regelmessig for lekkasjer. Hvis en bil lekker olje, må eieren ha den reparert umiddelbart. Når du skifter motorolje, skal avhende oljen på en by gjenvinningsstasjon eller mekaniker butikk. Ved endring av bilens motor olje og et utslipp skjer, umiddelbart bruke filler eller kattesand å absorbere oljen, og dette vil hindre at det siver gjennom bakken, der det kan ende opp i området vassdrag
.
.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132600.html

Previous:
Next:

oljeskift