Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Gear Oil Information

Gear olje er en væske-basert smøremiddel som brukes i biler for å redusere friksjonen i girkassen, forebygge slitasje på giret i sporene og kontrollere den interne temperaturen ved å fjerne varmen som genereres når du bruker utstyret ordningen. Girkasse

En bil er girkassen er en intrikat arrangement av sporete hjul og sylindre. Monteringen er ansvarlig for overføring av energi fra roterende bevegelse og kontroll parametere som dreiemoment, retning og hastighet, for optimal ytelse under ulike forhold.
Gear Oil Egenskaper

giroljer er utformet slik at væskene er i stand til å tilby pålitelighet og effektivitet på tvers av en rekke ulike hastigheter, temperaturer og olje forurensning nivåer. Giroljer bør være holdbar, være effektiv i å redusere friksjon og være lite vedlikehold.

Tilsetningsstoffer

Ulike tilsetningsstoffer gi spesielle egenskaper til giroljer. Rust og oksydasjonshemmere legges til rust og oksidasjon (R og O) forebyggende giroljer på et mineral base; emulsjonsbrytere og fettstoffer oljer er lagt til forsterket giroljer for bedre smøring. Andre typer olje, som for eksempel ekstreme trykk (EP) og syntetiske også inneholde tilsetningsstoffer.
Viskositet

Viskositet av oljer er en fysisk egenskap av væske som effekter ulike parametere, lav viskositet oljer er tynnere, støtter høye hastigheter og lav friksjon, har jevnere tann grooves og gi effektiv kjøling. Høy viskositet oljer, derimot, er tykkere og er mer gunstig for lavere hastigheter.
Gradering

Ifølge Society of Automotive Engineers (SAE), alle motorolje og gear oljer bør være gradert. Det er to klasser av giroljene basert på viskositet, kjent som monograde og multigrad.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132434.html

Previous:
Next:

oljeskift