Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan få Sludge ut av en Oil Pan

Når motor olje mister sin viskositet og vekt, blir det tykkere. Dette er kjent som oljeslam. Bunnpannen er der det meste av slam buildup påløper. Det tykke slam tømmes ned fra motoren og fester seg på bunnen og sidene av bunnpannen. Rens ut slammet så snart som mulig for å hindre slitasje på motoren. Du trenger
Floor jack
Sikkerhet står
Drip pan
Drive skralle, 1/2-inch
Drive socket sett, 1/2-inch
Drive forlengelse, en /2-tommers
rensemiddel
rene filler
Red høy temperatur silikon
Bunnpannepakning
Vis flere instruksjoner
en

Parker bilen i et trygt område som har et jevnt underlag. Sett på parkeringsbremsen for å hindre at bilen ruller.
2

Gå rundt bilen for å sikre bakken er nivået hele veien rundt det. Jack fronten på bilen opp og plassere en sikkerhet stå under siderammeelementer rails på begge sider av bilen. Plasser står nær forhjulene avdelinger slik at de står kan sikkert holde vekten av fronten.
3

Sakte senke gulvet jack før bilen sitter jevnt på toppen av står. Stopp så jekk og la den sitte i oppreist stilling.
4

Slide under bilen og finne bunnpluggen på bunnpannen. Bunnpannen er alltid på bunnen av motoren. Plasser drypp panne under området for bunnpluggen. Skru tappepluggen med skralle og en stikkontakt. La all oljen renne ut i bunnpannen. Skru tappepluggen igjen, og trekk til med skralle og socket.
5

Skyv drypp panorere ut fra under bilen. Finn alle av festeboltene som kobler bunnpannen til bunnen av motoren. Fjern alle festeboltene med skralle, forlengelse og en stikkontakt. Når det er en bolt igjen i bunnpannen, holder bunnpannen opp med en hånd mens du fjerner den siste bolten med den andre hånden.
6

Nedre bunnpannen og skyv den ut fra under kjøretøy. Finn et trygt og godt ventilert sted å rengjøre innsiden av bunnpannen. Hell litt rengjøringsmiddel inn i bunnpannen. Riktig rengjøring løsemidler for rengjøring slam fra bunnpannne kan variere fra gass og diesel til parafin. La væsken sitte i bunnpannen i ca to minutter.
7

Tørk all oljen slam fra bunnen og sidene av bunnpanne med en ren fille. Mett ren klut med rengjøringsmiddel mens rengjøring av olje slam fra bunnpannen. Hell den skitne løsemiddel i dryppformen og gjenta prosessen til bunnpannen er ren av olje slam.
8

Skrap bort det gamle bunnpanne pakning med en flat metall skraper. Bruk en stålbørste til å børste vekk de små partikler av bunnpannen pakning. Tørk pakningen området rent med en ren fille, deretter bruke en tynn streng med rød silikon på pakningen området og sted bunnpannen pakningen over silikon. Sørg for at alle hullene i pakningen matche opp med bunnpannen montering hull.
9

Tørk bort overflødig væske, pakning rusk og slam fra bunnpannen. Bunnpannen skal være helt tørr og ren før den er reinstallert på bunnen av motoren. Skyv bunnpannen tilbake under kjøretøyet og løfte den opp til bunnen av motoren. Skru en bolt på baksiden av bunnpannen og en bolt inn i fronten av bunnpannen å holde den opp.
10

Skru inn alle de gjenværende olje-pan bolter. Stram bunnpannen stramme ved hjelp av en innstramming sekvens. En skikkelig innstramming sekvens er en bolt i front først, siden bolt andre, bakre bolten tredje. Deretter flytter til siden boltene. Trekk en bolt på hver side av bunnpannen om gangen. Trekk aldri to bolter på samme side av bunnpannen samtidig. Alltid stramme boltene i en front til bak og side til side alternerende rekkefølge. Når alle bunnpannen boltene er stramme, dobbelt sjekke alle bolter for å sikre at de har blitt strammet.
11

Jack foran på kjøretøyet tilbake opp og fjern sikkerhet står. Senke bilen og fjerne stands.
12

Åpne panseret og fjerne oljen fill sted cap. Fyll motoren opp med den nødvendige mengden av olje. Sjekk bruksanvisningen for riktig oljemengde. Når oljenivået er på full på peilepinnen, starte motoren og la den gå i ca ett minutt. Inspiser bunnpannen for eventuelle oljelekkasjer mens motoren er i gang. Deretter slår du av motoren og sjekker oljenivået. Lukk panseret.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132640.html

Previous:
Next:

oljeskift