Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er olje viskositet?

Olje er rangert av Society of Automotive Engineers (SAE) for viskositet. Viskositet er en rangering som beskriver tykkelsen av et fluid. Motorer er designet for å bruke olje rangert på en viss viskositet. Viskositet er svært viktig i å bevare motorens levetid og redusere slitasje-og-tåre. Viscometer

å bestemme viskositeten en tilmålt mengde olje varmes opp til 100 grader Celsius (210 grader Fahrenheit) og helles gjennom en enhet som kalles en viscometer. Tiden det tar oljen å strømme gjennom Geppler bestemmer vekten av oljen.
Oil Vekt

Oil er ofte referert til når det gjelder vekt. Olje vekt er ikke til en måling av gram eller pounds, men viskositeten. Begrepene vekt og viskositet er utskiftbare.
Høy og lav

Høyviskositetsolje vil ha et høyere antall og dermed ta lengre tid å strømme ut av en viscometer. Femti-weight olje er tykkere og vil flyte ut av Geppler saktere enn 20 vekt olje.
Multi-viskositet

Moderne oljer noen ganger har en multi-vekt rating. Olje vurdert ved 5W30 ville være et eksempel på multi-vekt olje. Multi-viskositet olje er testet ved kaldere temperaturer samt høyere temperaturer, så det virker som fem-vekt olje ved kaldere temperaturer og 30 vekt olje ved høyere temperaturer.
Hvorfor Multi-viskositet

Når en motor er kald, vil 30-weight olje flyte sakte og ikke sirkulere raskt nok til å begrense skade på motoren. Å ha multi-viskositet olje i motoren din vil la oljen være tynn nok til å sirkulere lett i en kald motor likevel beholde det trengs tykkelse når motoren blir varm.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132336.html

Previous:
Next:

oljeskift