Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Non-Syntetisk Vs. Syntetisk olje

Debatten dreier seg om ikke-syntetisk olje og syntetisk olje har rast siden introduksjonen av syntetisk olje. Begge typer oljer har fordeler og ulemper, det lønner seg å undersøke hva som vil bedre passer din bil. Koste

Syntetiske oljer koster mye mer enn petroleumsbaserte ikke-syntetiske oljer. Dette skyldes det faktum at syntetisk olje må bli prosessert og raffinert mye mer enn ikke-syntetisk olje.
Temperaturbestandighet

olje må være i stand til å motstå høye temperaturer på en fungerende motor for å ikke bryte ned og la motoren uten olje. Ikke-syntetisk olje kan håndtere temperaturer som er mellom 250 og 300 grader F, mens syntetisk olje kan håndtere temperaturer opp til 450 grader F.
Viskositet Breakdown

Viskositet sammenbrudd er et begrep som henviser til oljer tap av evne til å smøre motoren. Syntetisk olje motstår viskositet sammenbrudd mye mer enn ikke-syntetisk olje på grunn av sin evne til å håndtere høyere temperaturer og friksjon.
Resultatutvikling

Syntetisk olje er best brukt i biler som ha høy ytelse motorer på grunn av det faktum at de arbeider ved langt høyere temperaturer. Biler som har vanlige motorer ikke ta til syntetisk olje så lett som biler med høy ytelse motorer.
Oljeskift

Syntetisk olje kan drivere til å gå mye lenger i mellom oljeskift. Biler med ikke-syntetisk olje skal ha et oljeskift hver 3000 miles, mens biler med syntetisk olje kan gå opp til 6000 miles.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132335.html

Previous:
Next:

oljeskift