Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er klasse 4 Motor Oil?

Motor olje er i dag inndelt i fem klasser i USA, utpekt som en klasse, 2, 3, 4 eller 5. Klasse 4 motor olje betegner en gruppe av motorolje som er opprettet ved hjelp av en spesiell produksjonsprosess. Etter behandling, klasse 4 motor oljer har flere karakteristikker og egenskaper som gjør dem unike nyttig. Sammensetning av klasse 4 Motor Oil

klasse 4 motor olje består av den gruppen av oljeprodukter som er klassifisert som syntetisk motorolje. Klasse 4 oljer består av molekyler som kalles PAOs (polyalfaolefiner). PAO molekyler er laget av råolje som gjennomgår en spesiell raffinering prosess der voks molekyler er sprukket og de resulterende olefinsulfonater molekylene blir til komplekse polymerer. Tilsetningsstoffer er deretter blandet inn i PAO molekyler for å forbedre den generelle ytelsen til syntetisk olje i daglig bruk.
Positive Aspects of Class 4 Olje

Class 4 syntetiske oljer har flere fordeler når det brukes i bilmotorer. Olje-produsenter anbefaler at vanlig motorolje bør endres i moderne personbiler med intervaller på hver 3000, 5000 eller til og med 7500 miles, avhengig av kjøretøyet. Syntetisk olje kan trygt brukes til mye lengre, og med opp til 25.000 miles mellom oljeskift. Syntetisk håndtere varme og kalde ekstreme temperaturer bedre enn standard motor olje, noe som gir bedre beskyttelse av motoren. Syntetisk gi bedre smøring for motoren som de er teknisk sett mer ren enn vanlig motorolje.

Negative aspekter ved klasse 4 Olje

Class 4 syntetisk motorolje er dyrere enn standard motorolje på grunn av sin mer kostbar produksjonsprosess. Som et resultat, kunne et oljeskift ved hjelp av syntetisk olje koste det førerens nesten fire ganger så mye som den ville hvis regelmessige olje ble anvendt. Syntetisk olje kan brukes i alle kjøretøy motor i god stand, men hvis det er brukt i eldre motorer som har slitt seler, kan det resultere i noen oljelekkasje.
First Usage

Class 4 syntetiske motorolje ble først brukt i vanlige motorer i tanker under andre verdenskrig. Sherman tanks ble drevet av vanlige Chrysler bilmotorer som var utsatt for gripe opp på grunn av de ekstreme forholdene de opererte i, slik som varmen på Afrikas ørken slagmarker. Disse motorene ble byttet over til den nyoppdagede syntetisk olje på grunn av sin bedre smøring og ekstreme temperatur-håndtering egenskaper. De vellykkede resultatene bidratt til å fremme bredere bruk og økt utvikling av syntetisk olje teknologi.
Miljøaspekter

Class 4 syntetisk olje har noen miljømessige fordeler. Det ene er at oljeskift ikke trengs så ofte som med vanlig olje, som betyr at mindre avfall olje blir produsert. Syntetisk håndtere høyere temperaturer bedre enn vanlig olje, og ikke fordamper så mye. Mindre fordamping betyr mindre skadelige utslipp som slippes ut, og mindre olje som må legges til motoren for å gjøre opp for det beløpet som koker av.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132631.html

Previous:
Next:

oljeskift