Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er syntetisk olje laget av ?

The American Petroleum Institute har klassifisert motor olje i fem grupper . Grupper ett og to er konvensjonelle oljer , tre til fem anses syntetisk . Hver produsent har sin egen formulering. Råstoffer

Ingrediensene i basen lager syntetisk olje er metan , karbonmonoksid og karbondioksid. Disse utgjør om lag 80 til 90 prosent av volumet .
Process

Syntetiske oljer er ikke destillert fra råolje . Råvarene er utsatt for en kjemisk prosess , kjent som Fischer - Tropsch-prosessen , slik at alle molekylene er like i størrelse og er mindre enn de i konvensjonell olje .

Tilsetningsstoffer < br > med

forbindelser utgjøre 10 til 20 prosent av olje volum og legges til baseoljer henhold til hvordan den syntetiske oljen vil bli brukt .
Additive Typer

Vaskemiddel og dispergeringsmiddel forbindelser tilsettes for å fjerne skitt og rusk . Korrosjon hemmende forbindelser redusere oksidasjon .
Andre tilsetningsstoffer

Anti -slitasje forbindelser , laget med en blanding av fosfor og sink , redusere metall mot metall slitasje. Syre nøytraliserende stoffer , laget med kalsium , magnesium og bor , beskytte motoren ved å absorbere skadelige syrer .

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132324.html

Previous:
Next:

oljeskift