Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik fjerner en KIA Sportage oljefilter

Bytte oljefilter i din Kia er en viktig del av å opprettholde en sunn motor. Oljeskift alene er ikke nok. Filteret er konstruert for å fange eventuelle metallspon, støv eller andre forurensninger i oljen, og hvis endres for hvert oljeskift, vil det fungere godt. Små partikler av slipende materialer vil skade lagrene, sylindrer og andre interiør deler av motoren hvis igjen i oljen. Ikke endre filteret gjør disse partikler komme inn i den nye olje når du endrer det, så ta deg tid til å endre det filter og beskytte motoren. Du trenger
Jack
Jack står
oljeavtappingsbeholder
Socket satt
Wrench sett
Oil filter skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner

1

Jack opp foran på Sportage og posisjon et sett med bukker under rammen for å holde vekten av bilen når du arbeider under den. Finn tappepluggen i bunnpannen og posisjon en renne pannen under den.
2

Fjern pluggen fra bunnpannen med en boks skiftenøkkel eller socket og skralle. La oljen renne ut av motoren og sett på pluggen når oljen stopper drenering. Trekk til pluggen med fastnøkkel din.
3

Finn oljefilteret på forsiden førersiden av motoren. Plasser renne pannen under for å fange noen olje som kan lekke når du fjerne filteret.
4

Fjern filteret fra motoren ved hjelp av en olje filter skiftenøkkel for å løsne den. Slå filteret mot klokken til den er fri for gjenget nippel på oljepumpehuset, deretter fjerne den fra motorrommet.
5

Smør gummipakningen på det nye filteret med frisk, ren olje til hjelpe den forsegle til blokken. Fyll filteret ca 2/3 full med ny olje og installere den på gjenget nippel, drei det med klokken for å stramme den. Ikke bruk en skiftenøkkel på filteret, bare stramme den for hånd. Pakningen vil forsegle fint, og det vil være lettere å fjerne senere.
6

Support forsiden av Sportage din med jekken og fjerne bukker. Senk bilen til bakken nøye.
7

Fyll motoren med olje til produsentens krav. Kia vil holde 5 liter 5W30 olje, som du kan få på noen auto deler butikken. Kontrollere oljenivået ved å sjekke peilepinnen før du kjører bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132347.html

Previous:
Next:

oljeskift