Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

SAE Motor Oil Information

Olje endringene er viktige for livet til bilen din. Hvis du planlegger å endre din egen olje, er det viktig å vite om hvilken type olje til bruk for ditt kjøretøy. Mens brukerhåndboken kan tyde på hva du skal bruke, kan det være forvirrende. SAE

The Society of Automotive Engineers (SAE) er organisasjonen som klassifiserer motor oljer. De klassifiseringer er bestemt av viskositet (flow motstand) og temperaturområder. Ifølge ytelsen Oil Technology, de fleste av dagens biler og lastebiler ringe for multiviscosity olje. Et eksempel på en slik olje er SAE 10W-30. Dette gjør det mulig for oljen å strømme ut som 10W olje (tynnere olje) ved start og ved 30 W olje (tykkere) i løpet av normal brukstemperatur. W står for vinter, ifølge Nordic Group.
Klima

klima er en viktig faktor i den type olje du bruker til bilen din, i henhold til nordisk gruppe. I varmere klima, er 5W-30 den foretrukne oljen, men 10W-30 er akseptabelt med skadevirkninger. Før ankomsten av multiweight oljer, ble to forskjellige typer brukes om vinteren og sommeren, men dette er ikke lenger nødvendig. Men husk at hvis klimaet er varmt og du bruker 10W-30, og hvis du har tenkt å ta bilen inn i et område med svært kaldt vær, bør du være sikker på å bytte til 5W-30.


Raske oljeskift

The Nordic Group foreslår at du være forsiktig når du bruker quick-lube fasiliteter. Noen kan ha spesialtilbud som inkluderer SAE 30 olje i stedet for 5W-30 eller 10W-30, mest sannsynlig fordi de har denne typen i bulk. Det er viktig å bruke riktig olje for din bil. I tillegg kan noen pumpe olje gjennom peilepinnen, heller enn å ta ut bunnpluggen og tapp det fra undersiden av bilen. Denne metoden fjerner ikke alt fra bunnen av bunnpannen. Nordic Group råder også at du ikke kjøpe noen andre deler fra disse anleggene som vindusviskerne og filtre, fordi de er vanligvis overpriset og noen ganger dårlig kvalitet.
Tilsetningsstoffer

Ifølge Popular Mechanics, olje tilsetningsstoffer som for eksempel vaskemidler, slitasjehindrende agenter, antioksidanter, rust og korrosjon hemmere, friksjon modifikatorer og skum-hemmere kan bidra til å opprettholde og forbedre ytelsen av oljen deres. Slam og lakk kan produseres av en kombinasjon av høye motor temperaturer pluss fuktighet, rust, korrosjon, oksygen, motorslitasje partikler og forbrenning biprodukter. Tilsetningsstoffer kan hindre skader fra avleiringer og slam og opprettholde god smøring. Men husk at for mange tilsetningsstoffer kan skape problemer. En pålitelig mekaniker kan gi deg råd om hva tilsetningsstoffer vil være nyttig for din bil.
Intervaller

Nordic Group viser at behovet for å endre olje hver 3000 miles er en myte som er foreviget i hovedsak av oljeindustrien. Før multiweight og vaskemiddel oljer, det hadde fortjent, men i dag er det ikke sant. Noen biler gjør fremdeles krever 3000 kilometer endringer, men ikke fordi oljen er ikke bra i det punktet. Et eksempel er Saturn S serie på grunn av en følsomhet for å rense olje i sine registerkjededeksel systemer. I tillegg vil mørk olje ikke nødvendigvis bety at oljen må skiftes. Olje blir mørkt på grunn av minutt partikler av sot, noe som betyr at oljen gjør jobben sin med å rense motoren din. Følge retningslinjene fra bilen manual på oljeskiftintervaller er best for bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132261.html

Previous:
Next:

oljeskift