Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre en Mini oljefilter

The Mini motor har en utskiftbar patron olje filter som er montert på baksiden av motoren som bør endres når du utfører en rutinemessig olje endring.Rommene Mini Cooper er en liten bil laget av BMW ( Bavarian Motor Works) og er tilgjengelig i coupé eller cabriolet karosserivarianter. BMW introduserte Mini i 2002 og det er fortsatt i produksjon med minimale endringer fra 2010. Mini benytter en tverrstilt montert motor og girkasse for å få mer plass i kupeen, som kan romme fire voksne. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
36 mm socket
Skralle
Flat skrutrekker
Replacement oljefilter og "O" ring tetning
Motor olje
Momentnøkkel

Vis flere instruksjoner
en

åpne panseret. Lokaliser olje filterhuset som er montert på baksiden av motorblokken nær passasjer siden brannmuren. Plasser et avløp smerte under passasjersiden av motoren for å samle oljesøl når du fjerner oljefilteret.
2

Fest en 36 mm-kontakten til en skralle. Plasser kontakten over maskinerte mutteren på oljefilterhuset cap. Drei nøkkelen mot urviseren og fjern oljefilterhuset cap.
3

trekke olje filter fra oljefilterhuset cap og kast den.
4

Lirk gummi "O" ring fra sporet i oljefilteret cap med en flat skrutrekker og kast den. Vær forsiktig så du ikke huljern lokket med skrutrekkeren, noe som kan føre til en oljelekkasje. Plasser en ny "O" ringen (som kommer med det nye oljefilteret) på oljefilteret cap ved å strekke den over bunnen av lokket og jobbe det inn i sporet med fingrene. Smør "O" ring ved å påføre et tynt lag med ren motorolje på den med fingeren.
5

Sett inn en ny olje filter, med gummipakning vendt oppover, inn i oljefilteret cap til den er helt på plass.
6

Skyv oljefilter hetteenheten tilbake på underlaget på baksiden av motorblokken til det spretter på plass. Nå træ oljefilteret cap med urviseren til det er for hånd. Plasser 36 mm hylse på en momentnøkkel. Skyv hylsen på den maskinerte mutter på enden av oljefilteret bolig cap og trekk den til med 23 fot-lbs., Eller litt mer enn strammes for hånd.
7

Kontroller oljenivået med peilepinnen. Ta av oljepåfyllingslokket på toppen av motoren og tilsett motorolje (sjekk viskositetskravene stemplet på toppen av oljepåfyllingslokket) å bringe nivået til full på peilepinnen. Bytt ut peilepinnen og lukk panseret. Fjern renne pannen fra under bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132546.html

Previous:
Next:

oljeskift