Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje i en Mini Cooper

Olje er selve livsnerven i enhver forbrenningsmotor. Ikke bare smøre de bevegelige komponenter inne i motoren, det hjelper også til å avkjøle motoren ved å dispergere varme som dannes ved friksjon. Jo mer en bil blir brukt, jo raskere de kjemiske egenskaper av oljen brytes ned. Som oljen brytes ned, sin smørende og kjølende egenskaper avta. Derfor må motorens oljen skiftes ut periodisk. Oljeskift på en Mini Cooper er en enkel prosess, men fordi Mini Cooper bruker syntetisk olje, kan det være dyrere enn med andre motoren design. Du trenger
Jack
to bukker
dreneringspannen
Wrench
trakt
5 liter syntetisk 5W30 vekt olje
Vis mer Instruksjoner

en

Sikre at Mini Cooper motoren er kald, da oljen i en varm motor kan forårsake alvorlige brannskader hvis det kommer i kontakt huden. Hvis motoren er varm, la minst to timer til den er avkjølt.
2

Hev førersiden av Mini Cooper med en jekk på rammen jernbane, deretter plassere to bukker under rammen på den løftede side av kjøretøyet. Senk Mini Cooper på bukker.
3

Plasser en renne pannen under tappepluggen i bunnen av motoren. Renne pannen må være stor nok til å holde minst fem liter. Tappepluggen er en enkelt bolt, og vanligvis har en gul maling merke på hodet på bolten fra fabrikken.
4

Fjern oljepluggen med en skiftenøkkel og la oljen renne ned i renne pannen. Sett inn og trekk til tappepluggen når oljen er ferdig med drenering fra motoren.
5

Hev førersiden av bilen med jekken, og trekk de to jack skiller seg ut fra undersiden av bilen. Senk Mini Cooper til bakken med jack.
6

Løft panseret og fjerne oljen cap å få tilgang til olje filler hullet. Oljen cap ligger ved fordeleren på toppen av kamaksel dekselet, og kan fjernes ved å vri lokket mot urviseren.
7

Sett inn en trakt i oljen filler hullet, og hell fem liter syntetisk olje karakter på 5W30 vekt. Fjern trakten og installere olje cap. Lukk panseret for å fullføre prosessen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132210.html

Previous:
Next:

oljeskift