Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Positivt av Synthetic Motor Oil

I motsetning til petroleum-baserte motorolje, er syntetisk motorolje avledet fra kjemiske baseoljer og tilsetningsstoffer. Fordi den ikke inneholder forurensninger som finnes i petroleum olje, tilbyr syntetisk motorolje overlegen viskositet og motorbeskyttelse. Syntetiske motorolje er dyrere enn petroleum-baserte oljer, men kan endres mindre ofte uten at motorens levetid. Syntetisk olje vil også bidra til å redusere vår avhengighet av petroleum. Pure and Varig

Syntetisk motorolje er gunstig fordi det er langvarig, siden det er ren og idealisert for bruk som en motorolje. Chevron USA introduserte den første helt syntetisk motorolje i 1960. Dette produktet og andre syntetiske motor oljer er laget ved å bevirke en reaksjon mellom den kjemiske polyaphaolefin og syntetiske estere. Prosessen fører til hydrogen-oksygen molekyl grupper som skal utveksles for oksygen-alkyl molekyl grupper i det sammensatte.
Temperatur Extremes

Syntetisk motorolje er stabil på et større utvalg av temperaturer enn oljebaserte motoroljer. Syntetisk motorolje kan fungere som normalt ved temperaturer så kaldt som minus 35 grader Fahrenheit. Dette gir en stor fordel for folk som bor i kaldt klima ved å redusere skader på motorer fra oljebaserte oljer snu geléaktig i kaldt vær og reduserer behovet for olje linje varmeovner.

Syntetiske oljer også kan tåle høyere temperaturer enn tradisjonelle oljebaserte oljer. Syntetiske oljer kan tåle temperaturer så høye som 600 grader Fahrenheit, mens oljebaserte oljer kan bare stå driftstemperaturer på opptil 450 grader.
Tryggere, renere motorer

Syntetisk motorolje hjelper motoren går renere og varer lenger. Oljebaserte oljer inneholder voks og forurensninger som kan forårsake slam oppbygging og økt slitasje på bevegelige deler. Syntetisk olje er fri for forurensninger og alle molekyler av syntetisk motorolje er av samme størrelse. Dette gjør det til et bedre smøremiddel for bevegelige motordeler og reduserer slitasje på motoren.

Et annet pluss for bruk av syntetisk olje er tillegg av rengjøringsmidler. Disse kjemiske tilsetningsstoffer aktivt fjerne sot og slam fra motordelene. Dette er viktig i moderne biler med dårligere kvalitet drivstoff. Syntetiske oljer er også anbefalt for bruk i eiers manualer som tilbys av de fleste bilprodusenter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132320.html

Previous:
Next:

oljeskift