Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endrer jeg Oil i en 2007 GMC 2500 Diesel?

For å holde 2500 motor knirkefritt i mange år framover, en av de viktigste tingene du kan gjøre er å sørge for at du endrer olje rutinemessig. Selv om motoren går på diesel, må det fortsatt olje å operere sikkert. De to viktigste forskjellene mellom oljeskift på 2007 GMC 2500 Diesel og en standard pickup er mengden av olje som trengs og sin blanding. Med noen små verktøy, kan du skifte olje deg akkurat som hjemme, og jobben bør ikke ta mer enn 25 minutter å fullføre. Du trenger
Hydraulisk jekk
Jack stå
Stikknøkkel satt
15-quart oljeavtappingsbeholder
3/8-inch stasjonen momentnøkkel
Oil filter
10 liter 15W40 motorolje
Olje trakt
Shop fille
Vis flere instruksjoner
en

Påfør i nødbremsen på 2500. Hev og skikkelig støtte panseret. Ta av oljepåfyllingslokket og trekk peilepinnen helt ut av røret sitt. Sett hetten og dip stick til side av arbeidsområdet.
2

Hev lastebil på førersiden bak forhjulet med en hydraulisk jekk. Plasser en jack stå på høyre side av hydraulisk jekk under rammen rail for ekstra støtte.
3

Løsne drenering bolten nederst bak på bunnpannen med pipenøkkel. Ikke fjern bolten. Bare løsne det nok slik at det er for hånd.
4

Plasser en 15-liter olje renne pannen under drenering bolt. Sakte fjerne bolten for hånd mens du holder et fast grep om det. Oljen vil komme fossende ut av bunnpannen den så snart du helt løsne bolten. Raskt trekke bolten bort fra bunnpannen å holde den fra å falle ned i oljen renne pannen. La oljen helt renne i 20 minutter uforstyrret.
5

Sett drenering bolten tilbake i bunnpannen og trekk til for hånd inntil tettsittende. Still inn 3/8-inch stasjonen momentnøkkel til 35 fot-lbs og helt sikre bolten på plass.
6

Skyv oljeavtappingsbeholder over slik at den sitter under oljefilteret. Filteret monteres på den nedre førerens side av motoren. Det ser ut som en overdimensjonert blikkboks. Ta tak i bunnen av oljefilteret med en hånd og slå den mot klokken for å fjerne det. Det skruene på plass, og bør kun være for hånd. Senk filteret ned fra sin posisjon når det er gratis. Snu den opp ned og sette den på oljeavtappingsbeholder.
7

Åpne en liter olje. Dypp pekefingeren ned i flasken og våt den med olje. Hold den nye oljefilteret i den andre hånden opp ned slik at du ser på gummipakningen rundt filteret. Gni oljet finger rundt diameteren på gummipakningen på filteret for å smøre det. Løft det nye oljefilteret til montering posisjon og skru den med urviseren på tilkoblingen sin. Når du får filter Når det er hånd stram, stram filteret en ekstra halv omdreining. Ikke bruk verktøy til å gjøre dette fordi du kan ved et uhell punktere filter casing.
8

Skyv oljeavtappingsbeholder fra under bilen. Fjern støttebenet og senke bilen sakte ned til bakken. Flytt renne pannen, jekkfoten og hydraulisk jekk vekk fra arbeidsområdet.
9

Sett inn en trakt ned i oljen filler hullet på motoren. Hell åtte av de 10 liter olje inn i motoren. La oljen seg i 10 minutter. Sett peilepinnen inn røret sitt og sjekker oljenivået. Åtte liter olje bør bringe oljenivået inn i sentrum av det kryss-skraverte området på målestaven. Legg den niende Quart olje og kontroller nivået igjen etter 10 minutter. Den niende Quart skal bringe nivået på peilepinnen til tre fjerdedeler full. Hvis peilepinnen leser full, ikke legge noe mer olje. Hvis oljenivået på peilepinnen er like under full line, legg i halvparten av den 10. liter olje.
10

Fjern olje trakt og feste oljelokket forsvarlig. Sett peilepinnen helt inn røret sitt og lukket panseret. Start motoren og la den gå på tomgang i 15 minutter før du prøvekjøre bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132686.html

Previous:
Next:

oljeskift