Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Olje Debris Analysis

Motor olje er et komplekst produkt med mange arbeidsplasser. Dens viktigste oppgave er å smøre motoren, minimere friksjon og slitasje mellom bevegelige deler. Olje kjøler også motoren, holder det rent, og bidrar til å hindre korrosjon. Brukt motorolje bærer suspendert slitasjepartikkelene og forurensninger og bevis av olje additiv sammenbrudd. Olje analyse er undersøkelsen av egenskapene og innholdet i brukt olje for å diagnostisere helsen til motoren. Olje Debris
p Som overflater gni sammen, friksjon mellom disse overflatene får dem til å bære. Minutt partikler av overflate-materiale blir fjernet fra overflatene. Større partikler fanges opp av oljefilteret, men mindre partikler blir suspendert i den smørende olje.

Oil rusk analyse anvender instrumenter som spektrograf for å identifisere typen og konsentrasjonen av partikler i oljen, blant kobber, jern , krom, bly, tinn, aluminium, molybden, silisium og natrium.

Ved å overvåke resultatene av analysen over tid, er det mulig å identifisere trender som plutselige økninger i konsentrasjonen av visse elementer som kan tyde den forestående svikt i en komponent.
Oil Forurensning

Engine forbrenning skaper biprodukter som sot og svovelforbindelser. Olje-analyse kan identifisere andre forurensninger også.

Glykol (frostvæske), brensel og vann kan alle lekke siste seler og forurense oljen, reagerer med oljens tilsetningsstoffer for å redusere deres effektivitet.

Fuel utvanner olje, senke sin viskositet og akselererende slitasje.

Vann fremhever handlingene til syrer i oljen, noe som øker risikoen for korrosjon. Overdreven vann forurensning kan opprette en opphoping av olje slam som kan blokkere oilways, muligens forårsake plutselige svikt på grunn av manglende smøring.

Olje tilsetningsstoffer

Motorolje inneholder tilsetningsstoffer som bidrar oljen til å utføre godt og øke levetiden. For eksempel additiver bidrar til å nøytralisere syrer produsert ved en kald-motor i drift, for å redusere oksidasjon i oljen og for å opprettholde viskositeten av oljen er i bruk.

Analyse av resultatene av disse tilsetningsstoffer over tid kan hjelpe for å indikere hvor en bestemt additiv kan bryte ned mens oljen ellers fortsatt effektive. I disse tilfellene kan det være mulig å legge til nytt tilsetningsstoff til olje i stedet skifte olje, en prosedyre som kalles "olje søtningsstoffer."
Betydning
p Det er klart at en effektiv olje-analyse programmet er viktig for både sikkerhet og økonomiske grunner.

analyse kan tyde akselerert slitasje og faktiske komponentfeil som drivstoff og vann sel. Økte rusk i olje kan forutsi forestående komponentfeil.

Oil analyse gir direkte bevis for den effektive levetiden av olje og av individuelle olje tilsetningsstoffer, slik at bedrifter å sette oljeskiftintervaller basert på data i stedet for gjetting. Hvis en bestemt tilsetningsstoff er å bryte ned før oljen ellers mister sin effektivitet, tilførsel av frisk tilsetningsstoff til "blidgjøre" oljen kan være mer kostnadseffektivt enn oljeskift.
Hensyn

å være mest effektive, avhenger olje analyse på den nøyaktige tolkningen av resultatene. Det er lett for en analytiker til å hoppe til feil konklusjoner hvis de ikke er klar over alle variabler som kan påvirke olje-prøven, slik som type utstyr til olje prøven er fra, den nåværende livet av utstyr, vedlikehold eller komponent erstatninger som har skjedd siden forrige analyse, arbeidsmiljøet, og så videre.

SACODE programmet er et typisk systematisk analyse program, der "SA" representerer grunnleggende oljens egenskaper, "CO" representerer olje forurensninger, og "DE" representerer olje rusk. Programmet metodikken tar en analytiker gjennom en sjekkliste som bidrar til å identifisere alle forhold som kan påvirke analysen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132535.html

Previous:
Next:

oljeskift