Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2003 Nissan Frontier

Oljeskift i 2003 Nissan Frontier er avgjørende for å forlenge levetiden på motoren. Oljen er den viktigste del av smøring prosessen. Oljen smører alle de bevegelige deler inne i motoren. Olje obligasjoner til metalldeler for å hindre varme friksjon. Når oljen bryter sammen, vil den ikke være i stand til i tilstrekkelig grad å beskytte de bevegelige deler som det skal. Dette er hva som forårsaker slitasje på motoren. Oljeskift hver 3000 miles på 2003 Nissan Frontier vil holde motoren beskyttet og det vil også gjøre at motoren varer lenger. Du kan skifte olje selv på 2003 Nissan Frontier i omtrent en time eller så. Du trenger
Ratchet
9/16 Sokkel
5/8 Socket
oljefilter skiftenøkkel
Olje fange pan
trakt
5W-30 motorolje

Vis flere instruksjoner
en

Kjør lastebil rundt og få motoren opp til normal driftstemperatur. Dette vil varme opp oljen. Varm olje er tyntflytende olje. Tynn olje kommer ut raskere og mer olje kommer ut av motoren når den er tynn.
2

Park lastebilen på et jevnt underlag. Skru av oljelokket fra motoren. Oljen cap vil være på olje røret går inn i venstre side ventil dekselet.
3

Finn oljepluggen på høyre side av bunnpannen. Ta skralle og 9/16 eller 5/8 uttak (avhengig av motorstørrelse) og løsne tappepluggen ved å skru pluggen mot klokken. Sette olje fange fat under tappepluggen og fullføre fjerningen av bunnpannen bunnpluggen.
4

La oljen renne ned i olje catch panne til all oljen er ferdig med drenering fra motoren. Sett pluggen og trekk ut støpselet ved å vri pluggen med klokken. Riktig moment på 2003 Nissan Frontier er 22-29 ft-lbs. Hvis du ikke har en momentnøkkel, så bare trekk til tappepluggen så stramt som mulig uten stripping pluggen.
5

Flytt olje fangsten fat under oljefilteret. Oljen Filteret er plassert på venstre side av motoren i den fremre. Oljefilteret er lettere å få tilgang til fra bunnen. Prøv å fjerne filteret med hendene. hvis filteret er å stramme, sette olje filter skiftenøkkel på filteret og skru det mot klokken for å løsne og fjerne oljefilteret. Sett det gamle oljefilteret inn fangsten pannen. Tørk av olje ut av splash guard rett under oljefilteret.
6

Dab litt av brukt motor olje på gummipakningen på det nye oljefilteret. Skru det nye oljefilteret om på gjengene ved å vri filteret mot høyre med hendene til filteret strammer ned. Deretter satte en fille på filteret og skru filteret ytterligere 2/3 av en tur til stram oljefilteret.
7

Sett trakten i oljen påfyllingsrøret på motoren. Legg 3,6 liter 5W-30 motorolje som anbefalt av produsenten. Deretter fjerner trakten og sette olje hetten tilbake på olje påfyllingsrøret.
8

Start motoren og la den gå i ca 30-45 sekunder. Dette vil la oljen gå gjennom systemet og fylle opp oljefilteret. Slå av motoren og inspisere oljepluggen og oljefilteret for lekkasjer.
9

Kontroller motoroljen. Oljenivået skal være på "H" siden av peilepinnen. Den "H" står for "High" Hvis oljenivået er på eller svært nær "H" på peilepinnen, da motorolje er full. Den andre enden av målepinnen oljenivået har en "L" for lav. Hvis oljen er på eller nær "L", må du legge til mer olje. 2003 Nissan Frontier krever 3,6 liter med filteret så det bør lese så full.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132462.html

Previous:
Next:

oljeskift