Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Syntetisk vs Regular oljeskift

Bileiere som ønsker det aller beste for sine kjøretøy ofte slå til syntetisk motorolje, selv om dette valget noen ganger kommer i innsigelsen av naturlige olje-entusiaster som ikke ser fordelen til syntetiske smøreoljer. Mens syntetisk olje er noe dyrere enn naturlig olje, og noen debatter om sine fordeler vedvarer, har syntetisk olje en rekke fordeler fremfor sin naturlige motstykke. Om syntetiske og naturlige oljer

Naturlig bilolje er sammensatt av mange av de samme elementene som finnes i andre petroleumsprodukter, og er forankret i samme råolje pumpet av oljeselskaper fra hele verden. Fordi naturlige oljer er naturlig forekommende, er det minimal kontroll over inkludering av ytterligere elementer (nemlig svovel) i olje-komposisjon. Syntetiske oljer, men er utviklet i laboratorier for å få et riktig stammer av ønskede kjemikalier, og ved fremstillingen av de smøremidler foregår i strengt kontrollert kraftanlegg som drives av store olje-selskaper. Mens naturlige oljer har en naturlig forekommende evne til å smøre overflater, er syntetiske oljer spesielt utviklet for å gjennomføre dette formålet.
Ytelse ved lave temperaturer

Naturlige oljer inneholder en rekke urenheter, spesielt svovel og hydrokarboner. Når en motor startes første gang, kan disse urenheter hemme strømningen av olje gjennom motoren, forsinke evnen av oljen å smøre bevegelige deler av motoren. Fordi syntetisk olje er spesielt utviklet for å fungere under både lav og høy temperaturforhold, mangler det de hemmere som treg olje distribusjon, den prestasjonsorienterte syntetisk olje raskt kan distribueres gjennom en motor nesten umiddelbart etter at motoren er startet. Ifølge bilindustrien ekspertene på Car Craft Magazine, den 0W-30 vekt syntetisk olje, produsert spesielt for kalde forhold, flyter rundt syv ganger raskere enn naturlig olje når en motor er første gang.
høy temperatur ytelse

Motor temperaturer kan nå ekstreme høyder under normale driftsforhold, og en rekke faktorer - inkludert trafikkorker, utvidet stop-and-go forhold, og selv lange drive-through linjer- - kan presse temperaturen enda høyere. Ifølge forskere ved Mobil, er naturlig olje består av en "inkonsekvent blanding av lange og korte kjeder av karbon og hydrogen atomer." Denne uoverensstemmelse kan naturlige oljer for å bryte ned raskt, å miste en del av deres viskositet ved høye driftstemperaturer. I kontrast er de spesialdesignede syntetiske oljer konstruert for å tåle de høyeste driftstemperatur av en motor, som gir maksimal smøring under et bredt spekter av driftsforhold.
Lang kjørelengde Engines
< p> Konvensjonelle, naturlige motoroljer inneholder en rekke forurensninger, og disse stoffene kan bidra til å bygge opp i et kjøretøys motor. Over tid, kan små forekomster av svovel, hydrokarboner, og selv voks hope seg opp på de bevegelige delene i en motor og hemme driften, en tilstand noen ganger annonseres som "stjeler en bil av hestekrefter sin." Syntetiske oljer er konstruert for ikke å bygge opp på motorkomponenter, og noen er utformet for å rense de motorer som smøre. Av denne grunn, mange automotive eksperter anbefaler syntetisk motorolje for biler med mer enn 100.000 miles.
Pris

Fordi naturlige oljer er utledet fra naturlig forekommende olje, kan de generelt være raffinert og markedsført til en lavere kostnad enn sine syntetiske motstykker. Syntetiske motoroljer kan koste så mye som to ganger prisen på sine konvensjonelle ekvivalenter, med noen spesielle formler priset til opp til fire ganger prisen på en tilsvarende vekt konvensjonell olje. Per august 2009, kostet en liter AMSOIL syntetisk motorolje $ 8,90, noe som gir en pris på $ 44,50 for en fem-Quart oljeskift. En rimeligere syntetisk olje, en Mobil, koster $ 7,29 per liter, eller $ 36,45 for en typisk fem-quart oljeskift. I kontrast, kostet en generisk butikk-brand konvensjonell olje $ 2,79 per liter, totalt $ 13,95 for en vanlig oljeskift. Noe av denne kostnaden forskjellen kan gjenopprettes, men i de lengre intervaller mellom endringer tillatt når du bruker en syntetisk olje, som automotive eksperter anbefaler å endre konvensjonelle oljer hver 2500 miles mens syntetiske oljer kan vare 5000, 10 000, eller til og med (i ekstreme tilfeller) 25.000 miles.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132231.html

Previous:
Next:

oljeskift