Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Kit Cars Replicas >> Content

Hvorfor er Sentrifugalpumper Koblinger brukt?

Foruten å kople motoren fra stasjonen toget på tomgang, sentrifugal clutcher gir flere funksjoner for å forenkle drivlinje design på små multipurpose biler, plen traktorer og noen gressklippere, makt landskapspleie utstyr, mini-sykler og gå- karts. De er tilgjengelige i en rekke Utsignaltyper inkludert drive-kjeden sprocket, V belte, kontinuerlig variabel transmisjon remdrev, og kombinert aksel stasjoner. Fleksible konfigurasjoner sørge for praktisk talt alle motortype på markedet. Beskrivelse

Drum typen sentrifugal clutch består av en rund stål bremse trommelen, to eller flere segmenterte bremsesko med et tykt lag med friksjonsbrems materiale, og en fjær-drevet lukkemekanismer å holde skoene sentrert og gruppert til navet mens motoren går på tomgang.
Engagement
p Som turtall og effekt er økt, spinner midthuben holder skoene raskere og sentrifugalkraften som virker på skoene begynner å overvinne fjærkraften og trekker dem bort fra midten navet og mot innsiden av trommelen. Som skoene engasjere trommelen, slår spinne friksjon trommelen med skoene. Dette begynner å rotere resten av drivlinjen, og trommelen gradvis er låst til koplingsnavet av kombinasjonen av høy sentrifugalkraft og friksjon. Når gassen slippes, idles motoren igjen og skoene trekke, frigjøre trommelen for å fortsette å snu med det drevne belastning.
Fordeler

Relativt enkel og billig i konstruksjon, sentrifugal clutcher er robust og pålitelig. Nøye valg av kilder for å matche motorens RPM egenskaper gjør at en motor til å operere i sin peak dreiemoment gjennom det meste av lasten akselerasjon prosessen. Sentrifugal clutcher er også enkelt og billig å gjennomføre, så det er ingen separate pedaler eller levers til å kjøpe, integrere, eller justere. Når opererer på normal engasjert RPM, sentrifugal clutcher operere som en solid låst mekanisk komponent, uten akkumulert peiling slitasje mens du kjører lasten.
Ulemper

Siden sentrifugal clutcher vanligvis engasjere seg under full eller nesten full kraft, trommer og sko varmen raskt som kan forårsake overoppheting når du stopper og starter gjentatte ganger i en kort periode. Dette kan føre til chattering, grabby engasjement hvis trommelen ikke kan spre varmen raskt nok. En overoppheting kan også påvirke smøremiddel i sentrum betydning for hvilke trommelen freewheels ved tomgangskjøring.
Variasjoner

Sentrifugefilter clutcher kan også være en del av små konstant hastighet Remtransmisjoner som er populære på noen go-karts og snøscootere. Her, tre eller flere roterende engasjement vekter faktisk øke diameteren av en drivende trinse mens dets tilsvarende variator minsker sin egen delediameteren. Dette systemet er også brukt på scootere og mopeder. Den kan levere en rekke utvekslinger basert på RPM på over tre til en, og gir enten sterkt akselererende kraft eller høy toppfart når det trengs.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/kit-cars-replicas/92739.html

Previous:
Next:

Kit Cars Replicas