Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Kit Cars Replicas >> Content

1983 Range Rover Dakar Specs

The Dakar fire-wheel-drive er en robust bil som har blitt ombygd med en nedstrippet Range Rover chassis. Legemet utforming av det ferdige kjøretøy er et unikt utseende terrengkjøretøy. Dakar kan være en gjør-det-selv prosjekt for erfarne mekanikere, eller det kan kjøpes ferdig fra et utenlandsk produsent. Land Rover har inngått versjoner av Dakar i utmattende Paris til Dakar Rally som begynte i 1978, kjøretøyene vant i 1979 og 1981. Motor Historie
Fire-hjulsdrevne entusiaster liker å presse biler til sine grenser.

Fra 1970 til 2004 Range Rover-motoren var aluminiumsblokk Chevrolet eller Buick V-8 med en 3,5-liters kapasitet. I 2004 ble det endret til en 4,6-liters motor. Fordelene med aluminium blokk inneholder sin lette vekt, lavere tyngdepunkt og større dreiemoment.
Motorspesifikasjon
Chevrolet motor

Noen bruker legering manifold hoder med en liten blokk Chevy motor. Disse er lette vekt og har større løpere, som gir økt luftstrøm med ventiler og porter som støtter effekt opp til 6500 rpm. En 12-410 RV kamaksel er anbefalt å få god kjørelengde og en jevn tomgang.
Do-It-Yourself

gjør-det-selv-drivstoff -injeksjon system kan installeres med noen mekanisk kompetanse av de som bygger settet. Tanken er å spare rundt 800 dollar.
Ytterligere Custom motoren har

I noen tilfeller tilpasse sparer penger, i andre, legger det til kostnadene for prosjektet. Men alle disse funksjonene er utformet for å øke kraften i bilen. Ved hjelp av tilpasset fabrikkert drivstoff rails og manifolder, to turboer med 16-gauge stål turbo overskrifter og en vann-luft kostnad kjøligere å konvertere luft til væske for en turboladet motor vil øke den totale kostnaden av $ 1500 til $ 2600. Imidlertid, vil resultatet være en 500-600 hk motor. Mindre deler, som for eksempel bensinmåler og gasspjeld som kan bli funnet for under $ 50.
Transmission

Designer Barry Chantler sette standard-og bakaksel med 4pin differensialer og halve sjakter på hans Dakar 440 modell. Han brukte en automatisk girkasse med et dreiemoment pakke, en 500-tommers boost ventil og en standard 1,2 ratio overføring boksen.
Finpuss

Chantler, som designer og bygger Dakars, og er medlem av den internasjonale Dakar 4x4 Owners Club, bygget sin Dakar 440 med 10 - med 15-tommers krom modulære hjul med hans BF Goodrich 35x12.50x50MT dekk og en standard Dakar roll cage på en Range Rover chassis og øvre legeme. Han har også festet en bakre vinsj.

Den totale vekten på bilen hans kom til ca £ 4000.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/kit-cars-replicas/92751.html

Previous:
Next:

Kit Cars Replicas