Norge bil >> Biler >> bilentusiaster >> Kit Cars Replicas >> Content

The History of Blakely Kit Cars

Mens kit biler har eksistert nesten like lenge som bilen, har næringen selv forble små og spesialiserte. Blakely Auto Works ble grunnlagt av mekanisk ingeniør og tidligere oval racerbanen entusiast Dick Blakely i 1970-årene. Selskapet produserte tre populære kit biler i løpet av 1970 og 1980 - den Bantam, den Bearcat og Bernardi. Selv om selskapet skiftet hender og steder i 1979, til slutt lukker sine dører i 1989, er de originale kit biler nå betraktet samleobjekter blant kit car entusiaster. Kit Cars

først utviklet i England på slutten av 1800-tallet, fikk kit biler popularitet i USA i løpet av de "hot rod" dager av 1950-tallet. Rimelig og lett å tilpasse, er kit biler selges enten fra rammene opp eller inneholder bare de delene som trengs av byggherren. De øverste organer ble ofte laget for å ligne sportsbiler fra 1930-tallet på, komplett med stigtrinn og blusset kvart-paneler. Mens kit biler er fortsatt produseres, har klassikere som de bygget og solgt av Blakely Auto Works blitt svært inndrives.
Blakely Bantam

Bygget på rammen av en Ford Pinto var Bantam kit bil den første modellen som tilbys av Blakely. Denne 1972 to-seters kompakte inneholdt en glassfiber kropp stylet på den måten av sportsbiler som var populære på 1930-tallet. Hensikt enkel og lett, bilen ble utviklet primært for bruk på racerbaner. Det inneholdt bakhjulsdrift og mulighet for en 1,6-liter, to-liter eller 2,3-liters firesylindret motor. Bilen forble i produksjon gjennom 1980, selv om navnet ble til slutt endret til Blakely Hawk.
Blakely Bearcat

Bearcat, som debuterte i 1973 , ble også bygget på en Pinto ramme, men kroppen var større og mer elegant design. I motsetning til den lille Bantam ble Bearcat utstyrt for gatebruk. Interiøret var mer romslige, som var motorrommet, noe som gjorde den i stand til å holde et større utvalg av motorer. Denne modellen ble omarbeidet og omdøpt Bearcat S i 1976. Utstyrt med en 2,3-liters Ford Pinto motor, var Bearcat S stand til å nå 100 mph.
Blakely Bernardi

Squat og tung, den Blakely Bernardi, produsert i På 1980-tallet var mer minner om britiske sportsbiler på 1950-tallet. De justerbare seter og avtagbar hardtop eller cabriolet topp kjennetegnet på Bearcat ble inkludert i utformingen, selv om motoralternativene var mye bredere; eiere kan velge å installere den lille firesylindrede Bantam motor, V-6 brukes i Bearcat eller en 5,0-liters V-8 brukt i Ford Mustang II.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-enthusiasts/kit-cars-replicas/92757.html

Previous:
Next: No

Kit Cars Replicas