Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Dekk Hastighet Definition

Et dekk hastighetsklasse definerer den maksimale hastigheten som et dekk kan reise på før sviktende. En kort titt på dekkene tilgjengelige fra dekk forhandlere vil raskt avsløre at hvert dekk har en bestemt hastighet vurdering. Hvert dekk produsert for en bil er konstruert for å operere på denne maksimale gitt hastighet i opptil ti minutter uten fare for funksjonsfeil. Et dekk maksimale fartsgrensen er satt fra B-rating, som tillater hastigheter opp til 50 miles per time, til Y-rangeringer for høy hastighet overstige 186 miles per time. De fleste street juridiske sportsbiler utstyrt med z-karakter dekk som er begrenset til 149 miles per time. Bestemme Hastighet

En rask titt på dekkene på bilen din vil avsløre en heller kryptisk sett koden som står på sine sideveggene. Dette er kjent som ISO Metric dekk kode og vises som et sett av tall og bokstaver, og kan være trykt på en av tre måter. For eksempel: P205/45ZR17 88W eller 205/45ZR17 eller 205/45R17 88ZW. Det kan være verdt å merke seg at før 1991 ble dekk hastigheter plassert inne i dekkdimensjon, før "R" karakter som i 205/45ZR17. Noen dekkprodusenter fortsette å bruke dette formatet.
Hvorfor bruke Tire koden?

Tire kodene har blitt standardisert og er regulert av EU Tyrus og Rim Technical Organisasjon og USA Tire and Rim Association (T & RA). Disse foreningene hadde blitt dannet for å løse problemet med dekk som krever spesifikke felger. Disse organisasjonene arbeide for å forene produsentene av dekk og felger og sette ned retningslinjer for produksjon av utskiftbare dekk, hjul, og ventiler. Hastigheter ble instated som kjøretøy begynte å utkonkurrere dekk som ikke var opp til hastighet med høy ytelse krever plassert på dem. Hastigheten rating system lar skikkelig vurdert dekket for å bli matchet til egenskapene til bilen.
Reading Tire Codes

Følgende dekk kode, P205 /45R17 88W, betydde sier at vårt eksempel dekk er en radial 205mm brede dekk med en 90mm høy sidevegg som skal monteres på en 17 tommers hjul for en personbil med en maksimal belastning på 1,235 pounds per dekk og kan opprettholde hastigheter opp til 168 miles per time.

P koden representerer bilen rating. P betegner at dekket er ment for en passasjer kjøretøy. Alternativt kan kodene som "LT" for lett lastebil eller "T" for midlertidige reservedeler dekk brukes.

Følgende sett med tall definerer den fysiske størrelsen på dekk. Det første tall angir nominell seksjon bredde av dekket, som er målt i millimeter fra det bredeste punktet på begge ytterkantene. Det andre sett med tall refererer til sideforholdet sideveggens høyde som en prosent til den totale bredde av dekket. Med andre ord, er sideveggen 90 millimeter (45 prosent av det 200 millimeters bredde av dekket).

I de fleste tilfeller er en enkelt bokstav til stede for å betegne den konstruksjonstypen som komponerer dekket. R står for radial, D for Diagonal, og B for belte-Bias typen konstruksjoner.

Det neste tall betegner den indre diameter av dekket, målt i inches, som indikerer størrelsen på hjulet at dekket kan monteres på.

Følgende tosifret tall representerer Load Index, eller den totale mengden vekt som en enkelt dekk kan støtte.

Og til slutt, betegner den siste ett eller to bokstavkombinasjon hastigheten vurdering av dekket.
Dekk-hastighet

tilgang rangeringer varierer sterkt fra dekk til dekk, basert på kadaveret konstruksjon, prosess type og funksjon. De fleste nye biler er pålagt ved lov å være utstyrt med dekk som er vurdert for høyere hastigheter enn den maksimale hastigheten på kjøretøyet. Vanlige hastigheter for dekk som selges i USA er: S-rated (maks 112 km /h), V-rated (opp to149 mph), og Z-rated (overstiger 149 km /h). Det er to hastigheter reservert for ekstrem høy ytelse, W-og Y-karakter dekk er i stand til å opprettholde hastigheter opp til 169 km /h og 186 km /h, henholdsvis.
Hensyn
p Det er viktig å riktig matche dekk hastigheter til ytelsen av kjøretøyet. Overskridelse av maksimal hastighet vurdering av dekkene dine kan føre til dekk svikt eller skader, som kan sette deg, og muligens andre, i fare. Ikke bland dekk med forskjellige hastigheter, som dekket med lavest rating vil begrense dekk-relaterte hastighet. Rådfør deg med bilens Owners Manual eller en kvalifisert tekniker hvis du er usikker på hvilken hastighet karakter dekkene er nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76074.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear