Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Dekk-hastighet Forklart

Når dekkene rulleres ved høye hastigheter, skaper friksjon mellom dekk og fortau varme som ekspanderer på innsiden av dekket. Når autobahn i Tyskland ble utviklet på 1930-tallet, med trippel-sifrede hastigheter vanlige, ble dekkene ikke designet til å håndtere press. Mange dødsulykker på grunn av dekk utblåsninger. Dekkprodusenter begynte å konstruere dekk for kjøretøy som kunne reise ved høyere hastigheter og håndtere stress. Disse ble kjent som speed rating. I dag har alle kjøretøy på veien verdensomspennende dekk med bestemte hastigheter. Speed ​​Ratings

hastigheter er plassert på sideveggen av hvert dekk beregnet i dag. Det siste sifferet eller sifrene i sin dekkdimensjon koden avslører hastigheten vurdering for den spesifikke dekk. Men hvis bilen er brukt, hvordan ville du vite om dekkene har riktig vurdering? Den beste måten å lære din riktig dekkdimensjon, lastekapasitet og hastighet Rangeringen er å finne dekk informasjon plakaten, vanligvis plassert på førersiden dørstolpen.

Fleste personbiler og lette lastebiler bruke en bokstav H for Hastighet på dekkene. Med henvisning til en hastighetsklasse diagram, er dette dekket hastighet vurdert for 130 mph. Hastigheter bety dekkets ble utviklet i sidevegg og slitebane styrke og deretter testet ved at nivået av hastighet, men ikke nødvendigvis utover. Hastigheter vil alltid være høyere enn den potensielle hastigheten på kjøretøyet - umodifiserte -. Av sikkerhetsmessige grunner
Hvorfor-hastighet er viktige

Når bilene er produsert, de er testet med størrelse, belastning og hastighet-rated dekk til slutt tildelt til bilen. Dekk med forskjellig hastighet og belastning rangeringer fungere forskjellig. Manøvrering hjørner og generell håndtering av kjøretøyet kan bli svekket av nedgradering i hastighet eller belastning rangeringer dekkene tildelt kjøretøyet.

Kjøretøy som har høyere hastigheter har ulike kriterier. Mange import produsenter har dekk med høyere hastigheter tildelt sine kjøretøy for ytelse grunner.
Avvikende fra Speed ​​Ratings
p Som hastigheter øker for ytelse dekk, trå liv reduseres. Dette er fordi dekkene som brukes til båtrace eller hastighet er konstruert med mindre mønsterdybde - eller ingen slitebanen for racing dekk - med mål om hastighet. Så mens det BMW du nettopp har kjøpt har en W-rated dekk (168 mph), hvorfor kan ikke du gå ned til en H-rated dekk? Du kan, men det er faktorer å vurdere. W-karakter dekk er dyrere og varer mye mindre lenger enn H-karakter dekk av samme størrelse. En W-rated dekk er vanligvis ikke utformet med familiens bil i tankene. Hvis du kjøpte BMW for show og ikke forvente å rase det, fratrer i hastighetsklasse kan i vurdering kan spare deg for penger. Imidlertid kan anerkjente dekk forhandlere og installatører ikke være villig til å gjøre dette for deg for ansvar grunner.

Personbiler er designet for passasjerer og ytelse biler er designet for ytelse, så krysser stier sjelden oppstår. Men å bruke vinterdekk til en ytelse kjøretøy er en akseptabel nedgradering fordi vinterdekk har en gjennomsnittlig hastighet vurdering for dårlig vær.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76075.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear