Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Hvordan Følge Kevlar til Rubber

Kevlar er varemerkebeskyttet navnet for DuPont familie av høy temperatur resistent, syntetiske aramid fiber produkter. Kevlar er et svært elastisk materiale med stor styrke og usedvanlig termisk stabilitet. Noen bruksområder for Kevlar inkluderer dekk, mekaniske belter, brannsikre klær og kropp rustning. Gummi og Kevlar er ofte bundet i dekkene der Kevlar fiber er vevd enn gummi lag for forsterkning. Disse prosessene er best utført i en industriell setting. Du trenger:
Latex lim
Resorcinol lim
Formaldehyd
Natriumhydroksid
Vann
Bermixer
Hard plast bøtte eller beholder
Engangs gummihansker
Oven
Vis flere instruksjoner
en

Mål like mengder resorcinol, formaldehyd, latex lim og vann. Mål halvparten så mye natriumhydroksyd.
2

blande sammen den resorcinol, formaldehyd, natriumhydroksyd og vann i et hardt plastbeholder med Bermixer i to minutter. Tillat denne løsningen for å sitte i minst fem timer avdekket ved romtemperatur.
3

Cover og reserve den målte latex lim før etter at blandingen har Lør
4 < p> Bland den målte latex lim med halvparten så mye vann og legge til løsning av resorcinol og formaldehyd. Bland godt med en Bermixer i minst 5 minutter, eller til det er helt emulgert som en blanding. Dette kalles en RFL komposisjon.
5

Dypp Kevlar fiber eller ledninger inn i RFL sammensetning ved hjelp av disponibel gummihansker.
6

Lay Kevlar over gummi som du vil at det skal bli overholdt, og legg den i en 500 grader Fahrenheit ovnen. Sjekk det hvert 20. minutt for tørrhet. Det bør ikke være klebrig eller mykt underlag når Kevlar har tørket helt til gummi.
7

For ytterligere å sikre Kevlar til gummi, dip gummi med levd Kevlar inn i RFL sammensetning og bake igjen til den er tørr.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76195.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear