Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Når bør bil dekk byttes?

Hvis dekkene ikke har nok trå eller har ujevn slitasje eller andre defekter, er din sikkerhet på veien kompromittert. Minste lovlige grensen for mønsterdybde i USA er 2/32 av en tomme. Men på dette minimum effektiviteten på dekkene dine kan bli sterkt redusert under dårlig vær. Flere faktorer bør vurderes å vite når du skal skifte dekk. De Bane

fleste nye bildekk kommer med 8/32 til 10/32 av en tomme i mønsterdybde. Fordi slitebanen jobb er å gi trekkraft på uønskede veier, er det viktig å ha nok trå til å håndtere jobben under dårlig vær. Slitebanen er nødvendig for å klare en bane for fotavtrykk av dekket til fast kontakt med veien. Når det ikke kan, vil din evne til å manøvrere bilen bli sterkt redusert. Mens slitasje-bar indikatorer er plassert på dekk for å advare sjåførene når sine dekk nå 2/32 av en tomme, er dekket i fare ved dårlig vær med mindre enn 4/32 av en tomme venstre.

Den Wear Pattern

Kontroll av slitasje mønsteret på dekkene dine er like viktig som å sjekke hvor mye tråkker du har igjen. Ikke bare se på en del av slitebanen for å finne ut om du trenger nye dekk. Inspiser hele omkretsen av slitebanen for å prøve å finne ut om det er ujevn slitasje. Hva du kan se på utsiden kanten av slitebanen kan ikke være den samme målingen på innsiden kanten. Mange variabler kan føre til for tidlig dekkslitasje. Bilen kan trenge justering eller har dårlig suspensjon eller foran end komponenter. Ikke utfører planlagte rotasjoner og mellomværende er også vanlige årsaker til for tidlig dekkslitasje. Ved ujevn slitasje kan bety en del av slitebanen er kompromittert mens en annen del av samme dekk ser OK. For sikkerhets skyld, gå med lavest lesning av mønsterdybde på dekk og har en kvalifisert tekniker sjekke ut bilen din for å se hvorfor dekkene har slitt ujevnt.
Sideveggen

sideveggen av bildekk er holdbar, men overraskende myk. Dette gir komfort, som en stiv sidevegg dekk gir en mer rigid ride ikke er komfortabel i de fleste familie sedan. Når det er et kutt, huljern eller sprekk i sideveggen av dekket, uansett hvor mye mønsterdybde som er igjen, bør den byttes ut umiddelbart.
Dekkvedlikehold

En av de ledende bidragsytere til ujevn dekkslitasje er å unnlate å rotere dekkene. Forhjulene mens styringen vil bære mer slitebane langs kantene. Hvis de holder på fronten for en lengre periode, de kommer til å slites raskere enn bakhjulene, noe som er grunnen rotasjoner bør utføres hver 6000 til 9000 miles. Har balansen av dekket sjekket hver gang det er utenfor bilen for en rotasjon.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76073.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear