Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Dekk som motstår Tørr Rot

Tørr råte er et begrep som vanligvis brukes til å beskrive tre som råtner bort, men det kan brukes på gummi også. Imidlertid ikke gummi faktisk ikke råtner, hva det gjør er sprekk og slites bort på grunn av eksponering og kjemiske reaksjoner. Som sådan er det visse forhold som er ideelle for dekk å motstå denne "hussopp." Riktig Fit og Stretch

En måte å forhindre hussopp er å holde spenningen på dekkene. Dette betyr først og fremst at du har dekk i riktig størrelse for kjøretøyet som de er på, enten det er en bil, en traktor eller en sykkel. Når du har dekk som er riktig størrelse du trenger for å holde dem oppblåst til et ideelt nivå. Hvis inflasjonen holdes på riktig PSI så vil det gi riktig mengde av spenning for å holde gummi passe å motstå hussopp.
UV Eksponering

En annen årsak av hussopp er UV-eksponering. Dekk som følger med tilsetningsstoffer eller belegg på dem som er ment å motstå virkningene av ultrafiolette stråler vil derfor være mye mer sannsynlig å motstå dette aspektet av tørråte. Selvfølgelig, selv om du har dekk som ikke er spesielt behandlet for å motstå hussopp du kan fortsatt holde dem borte fra den direkte stråler fra solen ved å holde bilen i en garasje, parkering i skyggen eller i noen tilfeller kaster en presenning over hele bilen.

Petrokjemi og Ozone

Kjemisk eksponering kan også lage hussopp i dekkene. Dekkprodusenter sette et belegg av voks på dekkene for å hjelpe dem til å motstå virkningene av tørråte, men at laget kan bæres bort av eksponering til ozon og petrokjemi. Mange av disse petrokjemi finnes i spray som gir dekkene en skinnende utseende, men også spise unna på beskyttende lag av voks. Noen dekk kan ha flere, kjemisk-resistente tilsetningsstoffer i dem, eller ekstra lag av voks og andre beskyttere på dem som gjør dem bedre motstandsdyktig mot effektene av hussopp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76149.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear