Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Hvordan justere bilens Hjulinnstilling

Når du kjører langs en rett og flat vei, bør bilen styre rett også. Hvis den ikke gjør det, er bilen ut av stilling. Riktig justering forlenger levetiden på dekkene og gir bedre kjøreegenskaper og enklere styring. Tre ting påvirker hjulet justering: caster, camber og toe. Caster er vinkelen hjulet svinger på. Camber beskriver hvordan vertikal hjulet er i forhold til bakken. Toe er hvordan "due-toed" hjulene er. Hvis bilens caster eller camber er av, må du ha dette løst av en profesjonell. Hvis problemet er med tåa, men det er imidlertid mulig å justere det selv. Du trenger
Jack
Jack står
Målebånd
To åpne fastnøkler
Lommekniv
Vis flere instruksjoner
1

Slå opp riktig tå setting for din bil. Du kan finne denne informasjonen i produsentens manual og enkelte reparasjon guider. Se etter disse på nettet eller på biblioteket.
2

Kontroller stabiliteten hjulet komponenter ved å jekke opp bilen og plassere den på bukker. Rist hvert hjul fast for å se om den er løs, og justere komponenter på riktig måte hvis så.
3

Bruk tuppen av en lommekniv for å markere hver dekkets omkrets. Fra under dekk, sette lommekniv mot dekk, hold det på ett sted og spinne dekk.
4

Ta bilen av bukker og senk den ned på bakken.

5

La bilen bosette ved å trykke ned på fender flere ganger.
6

Sett bilen i fri.
7

Løsne opp rattet , men beholde dekkene pekte rett.
8

Skyv bilen fremover 10 meter eller mer uten å holde i rattet.
9

Ta en måling av avstanden mellom den line som på forsiden av hvert av dekkene. Linje opp målebånd (eller bruk en hyssing) i samme høyde på hver side nivå med spindelen.
10

samme måling av avstanden mellom linjene på ryggen av hver dekk.
11

Merk forskjellen mellom de to målingene for å få toe innstillingen. Hvis den fremre måling er mindre, så verdien representerer en "toe-in" måling, og vice versa.
12

Juster tå til den anbefalte innstillingen ved å løsne mutterne på endene av tie rod og snu stangen å enten forlenge eller forkorte den.
13

Trekk til låsemutterene.
14

Gjenta trinn 9-11 for å sjekke om bilens tå innstilling er riktig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76012.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear