Norge bil >> Biler >> Auto Repair >> Dekkslitasje Tear >> Content

Hva er farene ved lavt dekktrykk?

Å ha en pålitelig bil er en nødvendighet for de fleste. Holde dine dekk i god stand vil forbedre bilens pålitelighet. Et dekk underinflated etter bare 6 psi, noe som tilsvarer om lag 20 prosent av den totale anbefalte dekktrykket for de fleste personbiler, kan presentere farer. Ifølge National Highway Traffic Safety Administration, er underinflation av dekk involvert i 20 prosent av bilulykker. Påvirker Steering

Dekk med lavt lufttrykk kan ikke holde sin form. Underinflated dekkene blir flatere som hjulene rulle, og dekkene vil bøye. Ujevn dekkslitasje kommer fra underinflation. Dette resulterer i en kortere levetid for dekkene, og kan bli et problem ved bremsing på våte flater. NHSTA data indikerer bremselengden er lengre på vått underlag når dekkene har lavt lufttrykk. Disse faktorene gir mindre nøyaktig styring, og dekkene mister sin evne til å bære vekt vellykket. Tap styring kontroll vil føre til en bilulykke. Lavt dekktrykk vil til slutt føre til dekk failure.Since dekket er ujevn og mer dekk treffer bakken, har det flere sjanser til å kjøre over skarpe gjenstander.
Heat

Varme bygger seg opp inne underinflated dekk. Dekk kan operere med noe økt oppvarming, men for mye varmeutvikling er farlig. Lavtrykk dekk blir overopphetet og eksplodere eller utblåsning.
Utblåsninger

En underinflated dekk er utsatt for en utblåsning, som er en rift i dekk som resulterer i rask luft tap. En utblåsning i en front dekk kan føre til at bilen til dreier inn i en annen kjørefelt eller utenfor veien. En bakre dekk utblåsning kan føre til at bilen til å spinne. Fordi styringen blir ustabil under en utblåsning, kan du miste kontrollen over bilen. Store kjøretøyer, for eksempel varebiler og SUVer, har en høy risiko for velt når et dekk blåser ut. Rollover krasjer noen ganger resultere i dødsfall. NHTSA anslår at utblåsninger forårsaket av underinflated dekk forårsaker 41 dødsfall og 1028 skader hvert år.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/tire-wear-tear/76179.html

Previous:
Next:

Dekkslitasje Tear