Hva kan føre til tap av Servostyring i et kjøretøy

Konseptet kunne ikke vært enklere, i hvert fall så langt som mekaniske systemer går:? Bruke en type kinetisk energi til å føre en annen type via væsketrykk overføring. Ideen går lenger tilbake enn noen egentlig vet, og det eneste som ser ut til å ha endret er antall deler som er involvert, og mulighetene for feil som de bringer. Likevel tar det ikke en grad i fluidmekanikk å diagnostisere den gjennomsnittlige servostyring system. Det er tross alt bare så mange ting som kan gå galt. Lekkasje Pump Vanes

Flertallet av servostyring pumpe bruke en roterende vane design, der små "vegger", eller lameller, koblet til en rotor i sentrum presse væske gjennom systemet. Kammeret hvori den spinnende rotoren sitter er avlang i form, skovlene i rotoren faktisk gli inn i rotoren for å gå gjennom de smalere delene og strekker seg i den større seg. Mens den roterende vinge-design kan justere for en viss slitasje, vil til slutt med skovlene blitt så slitt at de vil mislykkes i å utvide fullt ut på de brede deler av kammeret. Resultatet er tap av servostyring trykket i systemet og en påfølgende reduksjon i servostyring.
Bypass Valve Failure

Servostyring pumper er positiv-forskyvning i naturen , noe som betyr at de vil alltid presse en bestemt mengde væske så lenge de er spinne. Så, som kan beg spørsmålet om hva som skjer når systemet ikke trenger væske press for å bistå værer i stativet. Overflødig væsketrykk i systemet går tilbake til servostyring fluidreservoar via en fjærbelastet lindring eller omløpsventil. Bypassventilen kan funksjonsfeil på to måter. Det kan holde i "lukket" posisjon og hydro-lock systemet - potensielt drøye motoren - eller våren kan brekke eller svekke tidlig. Dette vil tillate konstant eller tidlig væsketrykk bypass, som dreper noen sjanse trykket har å bidra til å flytte bilens hjul.

Steering Rack Feil

Styringsgruppen rack er en komplisert mekanisme som utfører en enkel oppgave. Når du dreier på rattet, åpnes en roterende ventil i stativet for å rute væske fra pumpen til den ene siden av stemplet på styre ram. Når sylinderen i ram pressurizes, skyver den sammenhengen, og bidrar til å dreie på hjulet. Stativet kan funksjonsfeil på noen måter, oftest som intern lekkasje. Hvis trykket sylinderen ikke klarer å forsegle, vil trykket bare følge minste motstands vei tilbake til pumpen. Fluid ventil feil er litt mindre vanlig, men kan skje. Torque-sensing stativer som bruker en torsion bar kan oppleve feil i drag mekanisme på torsion bar. Hvis den roterer altfor fritt, vil systemet redusere styreassistent til nær null under forutsetning av at du ikke øve mye krefter på rattet.
Lave væskenivåer

servostyring væske er en integrert del av systemet, akkurat som blodet er en viktig del av kroppen din. Det er så viktig at produsenter, men ingeniør systemet rundt væske og kjemiske egenskaper. Et lavt nivå av servostyring væske er langt unna den vanligste årsaken til tap av servostyring, og alltid utløser at avslørende skrik fra pumpen. Fun Fact:. At skrikende er lyden av små bobler vaporizing og eksploderer i pumpen, "kavitere" å produsere høyt trykk sjokkbølger som vibrerer pumpen og produsere at øredøvende sutre
Forurensninger i Fluid

Gammel brent væske vil typisk redusere styreassistent og redusere komponent lang levetid, men vil vanligvis ikke resultere i et totalt tap av styreassistent. Vann i systemet vil fordampe raskt og opptre som innestengt luft. Det ville ta ganske mye vann for å drepe servostyring helt, men selv om du fylte system med noe annet enn vann du vil nok fortsatt ha en viss anelse av power assist. Minst, inntil pumpen eksploderer. Forurensninger som rust, støv, gummi, nylon, skitt og ekorn i væsken kan lett tette noen av de små passasjer i systemet og føre til tap av servostyring - spesielt hvis de måtte losjere i bypass eller styringsgruppe rack ventiler.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68473.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer