Slik tester du Crank sensor på en 1990 Silverado

1990 Silverado har ikke en sveiv sensor bak balancer. Det hadde ikke blitt utviklet for Chevy lastebiler ennå. Alle motor alternativer, den 4,3-, 5.0-, 5.7-og 7.4-liters motorer, bruker samme distributør som huser en pickup coil. Dette pickup coil er forløperen til sveiv sensor og tjener samme formål. Pickup spolen er funnet under rotoren i fordeleren og bruker tennene på den distributør akselen som reluctor. Som distributør snur, gir pickup spolen en 4X-AC spenning signal til modulen for tenning kontroll mens spy. ICM passerer denne 4X-signal til drivverket kontroll modul. PCM sender dette signalet tilbake til ICM for timing kontroll. Du trenger
Voltmeter eller ohmmeter
Sett med enkle klipp for sondering ledninger
To binders
Circuit test lys
Vis flere instruksjoner
1 < p> Sjekk batteriet for en full lading. Plasser den røde voltmeter bly på den positive terminalen og den sorte ledningen på minuspolen. Fulladet, viser batteriets mellom 12,5 til 12,75 volt. Hvis batteriet viser mindre spenning, lade den før du fortsetter eller testene vil være unøyaktig.
2

Finn distributør montert på baksiden av inntak manifold. Legg merke til at tenningen kontrollmodulen festet til fordeleren basen med to bolter. Den har tre elektriske plugger: et sort totråds og firetråds beliggende side om side, og en hvit kontakt vender motsatt retning på den høyre baksiden av modulen. Den fremre, sort to-leder er for pickup, og den andre er for for ICM. Den hvite to-leder pluggen er den du teste først. Det er inngangen til ICM.
3

Trekk den hvite to-leder-kontakten av modulen. Rett ut de to binderser og plassere ett i hver av de to hunnterminalene i modulen hvor pluggen ble fjernet. Koble de to voltmeter fører til binders i hvilken som helst rekkefølge. Polariteten er ingen problem på denne testen.
4

Plasser voltmeter på den lave vekselstrøm skala. Sveiv motoren og observere spenningen. Hvis pickup coil er bra, svinger det mellom 0,3 1,8 volt AC. Slå av nøkkelen.
5

Sett voltmeter til ohm skala for å teste pickup spolen for riktig motstand. La de voltmeter sonder på samme sted. Det må være mellom 500 til 1500 ohm. Hvis pickup spolen ikke består disse testene, må den skiftes. Fjern binders og installere kontakten inn i modulen.
6

Kontroller ICM for å sikre at det sender et signal til datamaskinen og mottar en i retur for å kontrollere tidspunktet. Spolen har to kontakter. Koble den røde voltmeter ledelsen med et enkelt klipp til en av de rosa ledninger på spolen elektriske kontakten. Plasser den sorte ledningen på batteriet negative eller bakken terminal.
7

Vri nøkkelen på. Det må være 12-pluss volt eller batteri spenning. Dette betyr ICM også har batterispenningen siden de er på den samme krets. Hvis spenningen er lavere enn batterispenningen, eller ikke har noen spenning, kontroller kablingen for å lokalisere den åpne eller kort. Fjern voltmeter.
8

Koble krets tester alligator klipp til den positive terminalen på batteriet og sonden en av de hvite ledninger på spolen kontakten. Har en medhjelper dra motoren rundt. Lyset må blinke av og på raskt, indikerer ICM fungerer. Hvis kretsen tester ikke blinker, feilet ICM. Dette er ganske vanlig med denne type av tenningssystem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68474.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer