Hva skjer når en bil trenger en ny Timing Belt?

Timing belter først rammet amerikanske kysten i 1950. Disse fiber-forsterket gummi belter, mens historisk pålitelig, har ødelagt flere motorer enn trolig noen annen intern single-komponentfeil. Ikke vær for rask til å skylde på beltet selv, forlate en på plass forbi den anbefalte 100.000 til 150.000 kilometer skiftintervallet er innbydende katastrofe. Tiing Belt Basics
p Det er tre grunnleggende måter å knytte en kamaksel til en veivaksel: med en kjede, et sett med tannhjul eller et belte. Mens kjedene er ganske solid og pålitelig, de er dyre å produsere og krever konstant smøring. Det er et problem for mange moderne motorer, som bruker en "tørr" timing sett eksternt til selve motoren. Mens toothed belter kan virke som noe av en annenrangs valg, de er, for det meste, et fint alternativ så lenge de er erstattet ved anbefalte intervaller.
Strukket Belter

Belt strekningen er det første skritt mot rembrudd, og en uunngåelig konsekvens av å bruke en. Faktisk strekker beltet vanligvis den mest ca 15 minutter etter installasjon, det er derfor beltesystem nesten alltid bruke en slags fjær strammeren. Etter at beltet strekker seg til en viss avstand, beveger kamaksel bakover i forhold til veivakselen. Den cam timing går av ved en bit, og du vil sannsynligvis se noen strømbrudd, motor vibrasjon, feiltenning og litt svart eksos røyk med en sterk lukt av drivstoff.
Hoppet Timing

En motor sies å ha "hoppet timing" når tennene på beltet kommer ut av sporene på cam eller sveiv tannhjul og hoppe en eller flere tenner over til tilstøtende sprocket grooves. Dette skjer vanligvis på grunn av en kombinasjon av belte strekk, belte slitasje og en svak eller feil beltestrammeren. Hoppet timing er en langt mer alvorlig ting enn belte strekk, med lignende, men mer alvorlige symptomer som involverer feiltenning, motor vibrasjon, effekttap og eksosrøyk. Hvor alvorlige symptomene er, avhenger av hvor mange tenner beltet har hoppet. En eller to tenner og motoren kan fortsette å kjøre;. Etter det, er det dødt i vannet
Broken Timing Belt

best-case scenario er at Motoren stopper bare å kjøre, trolig etter lyden av en slå tilbake gjennom inntak eller eksos, dette er bare gjelder visse motortyper kjent som "non-forstyrrelser" design. En ikke-interferens-motoren er en utformet slik at stemplene kan aldri komme i berøring med ventiler, selv når stempelet er på toppen av sin slaglengde og ventilene helt åpen. De skrekkhistorier deg her om ødelagte tannremmer kommer fra eierne av "forstyrrelser" motorer. Dersom Registerreim eller kjedet ryke på en forstyrrelse motor, stempler smash inn i de åpne ventiler og snapper dem av inne i sylinderne. Hvis det skjer, kan du like godt bare kysse hele motor farvel.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68522.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer