Hvordan diagnostisere en toppakning

A toppakning er en pakning som er plassert mellom motorblokken og topplokk av et kjøretøy. Toppakning er ansvarlig for forsegling av sylindere for å sikre maksimal kompresjon og unngå lekkasje av kjølevæske eller motorolje inn i sylinderne. Når en toppakning svikter, er det normalt referert til som en blåst toppakning. Erstatningen kan være en kostbar reparasjon så det er viktig å kjenne tegn på en toppakning begynner å unnlate å unngå ytterligere skade på motoren. Du trenger
instruksjonsbok
Vis flere Instruksjoner
Hvordan diagnostisere en Blown toppakning
en

titt på temperaturmåleren på dashbordet. Konstant overoppheting er et vanlig tegn på en toppakning begynner å gå dårlig.
2

Watch for søte lukter røyk eller vanndråper som kommer ut av eksosrøret, som også er et symptom på en toppakning begynnelsen å mislykkes.
3

Kontroller motorolje ofte. Hvis oljen på peilepinnen er melkeaktig eller hvis det er en melkeaktig ring rundt oljelokket, betyr dette at kjølevæsken lekker inn i bunnpannen, og er et klart tegn på en blåst toppakning.
4

Følg nøye med på bilens ytelse. Når en toppakning er helt blåst motoren vil bli tent, tomgang grovt eller kan ikke kjøre i det hele tatt. Hvis det kjører, vil det være en stor mengde av hvit røyk som kommer fra eksos.
5

La motoren avkjøles i ca 20 minutter. Åpne panseret på bilen og ta av kjølevæske overflow tank cap. Bruk brukerhåndboken for å finne overflow tank hvis du ikke er kjent med det. Hvis tanken lager en høy lyd når du tar av lokket, kan dette bety at kjølesystemet er trykksatt og er et tegn på en blåst toppakning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64267.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer