Slik feilsøker den Cooling Fan på en 1993 Buick Century

The 1993 Buick Century kjølevifte er datastyrt. Kretsen består av sikringen, relé, kjølevæske temperatur sensor, datamaskin og viften. Denne tilføres gjennom en sikring mot relé som, når det aktiveres, leverer strøm til viften. Datamaskinen mottar et signal fra temperaturføleren kjølevæske i form av økt motstand mot bakken når motorens temperatur stiger. Som et resultat av dette signal, aktiverer datamaskinen releet og slår på viftene. Datamaskinen gjenkjenner også et signal når klimaanlegg er slått på og aktiverer viften på en kontinuerlig basis. Du trenger:
Voltmeter
Alligator clip startkabler ledninger (2)
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk kjøleviften sikringen i sikringsboksen på førersiden side fenderwell og skift den om nødvendig. Dersom den er defekt, vil metallstrimmelen i midten av sikringen bli brutt. Finn kjølevæske temperatursensor nær termostathuset. Sensoren vil ha to ledninger på kontakten.
2

Start motoren og koble fra sensoren. Hvis viften kommer på, er sensoren dårlig fordi du nettopp opprettet uendelig motstand. Hvis viften ikke kommer på, koble sensoren.
3

Sjekk releet som ligger bak førersiden frontlys. Dette er den fjerde relé til høyre sett fra førersetet. Den har fire ledninger:. To tunge gauge - en rød og en svart med en rød stripe - og to tynnere måler - en brun og en grønn med en hvit stripe
4

Trekk den elektriske plugge ut av stafetten. Koble den svarte kabelen til et voltmeter til god jord og bruke den røde kabelen til sondere den røde ledningen i selen. Det bør være batteri på 12 volt. Hvis det ikke er spenning, er den røde ledningen fra sikring til releet dårlig. Hvis det er spenning, plugg i kontakten tilbake igjen
5

Koble kjøleviften kontakten. Sjekk den sorte ledningen med en rød stripe for strøm, ved hjelp av den røde ledningen fra voltmeter. Hvis det ikke er strøm til stede, er releet dårlig. Hvis det er spenning, er viften dårlig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66439.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer