Hvordan Test en Dynamo Rotor

Når en bil dynamo mislykkes, vil batteriet snart følge etter. Du kan velge på dette punktet for å erstatte hele enheten. Men hvis du er interessert i å spare noen penger eller hjelpe miljøet ved å gjenbruke den gamle dynamoen fjerne enheten, demontere og inspisere den, skift ut slitte deler og sette det sammen igjen. Dette krever en god del av mekanisk kompetanse. Ikke forsøk å demontere en dynamo uten riktig kunnskap og opplæring. Du kan teste rotoren når du har tatt fra hverandre dynamoen. Du trenger
Ohmmeter
Vis flere instruksjoner
en Kobberet såret stator positivt identifiserer dynamoen. Rotoren ligger like innenfor.

Ta ut og demontere dynamoen som angitt i bilens vedlikeholdsmanual. Hver bil er forskjellig, men de fleste dynamoer består av en ekstern bolig, stator, rotor, peiling, slip ring, spenningsregulator og likeretter. En kjølevifte kan også være knyttet til skivene.
2

visuelt rotoraksel, slip ringer og viklinger. Se etter elektrisk kortslutning som vises som brent sorte striper på viklingene. Scoret ringer eller en bøyd rotoraksel indikerer at rotoren må skiftes. Ingen videre testing er nødvendig.
3

Koble en sonde av ohmmeter til en slip ring og den andre til skaftet. Motstanden bør være uendelig, en lav avlesning indikerer at rotoren kan jording ut og må skiftes
4

Koble begge sondene av ohmmeter til sleperingene å teste for shorts eller åpne. kretser. Hvis avlesningen ligger under den angitte motstand vist i håndboken (vanligvis mellom 2 til 4 ohm), er det et kort. En leser over motstanden indikerer en åpen krets.
5

Bytt ut rotor hvis den svikter noen av de ovennevnte testene. Hvis ikke, så det ser ut til å være i god form.

Bygge dynamo, og teste de andre elementene i det elektriske systemet før til å sette bilen tilbake i tjeneste.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66685.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer