Ford Ranger Engine Feilsøking

Hvis du trenger å feilsøke en Ford Ranger er motoren og du ikke vet nøyaktig hvor du skal begynne, on-board diagnosesystem kan tilby en enorm mengde hjelp. Ranger diagnostiske datamaskinen kjører en rekke kontroller og tester hele tiden. Når en feil oppstår, tildeler systemet det en kode nummer. Hvis det skjer ofte nok, vil det slå på Rangers check engine lys. Datastyrte diagnostikk, men vil aldri bli det ultimate svaret, men. Hvis du bruker systemet til å lage en liste, kan det forkorte tiden feilsøking innebærer. Du trenger
Pen
Papir
Byglingstråd
OBD-II scanner
Vis flere instruksjoner
Ford Rangers Etter 1996 (OBD-II)

1.

Plugg OBD-II skanneren akkord inn i Rangers Data Link Connection. Dette uttaket fungerer som inngangspunkt til Rangers diagnostiske datamaskin. Du finner det under rattet og et sted mellom venstre spark panel og brems.
2

Slå skanneren på, hvis du ikke eier en som er satt til auto-aktivere gang en data strømmen blir detektert. OBD-II-skannere er alle forskjellige etter merke, så alltid lese og utsette til instruksjonene i skannerens manual.
3

Stikk nøkkelen i Rangers tenning og bytte til "On. " Du kan eie en skanner som krever at du slår av motoren på. I så fall at på dette tidspunktet.
4

inn et "Hent", hvis merket av skanneren ikke er bebudet å gjøre det automatisk. Siden knapp layout varierer fra skanneren, må du ta kontakt med manuell i hvordan du gjør det.
5

Kopier de feilkoder på et stykke papir, når skanneren har hentet dem. Deretter bla gjennom koder og se etter de med "pending" status. Kopiere dem ned også, men gjør dem til en lavere prioritet. Feilkoder har skjedd ofte mens ventende kodene ikke har. Likevel kunne påvente koder få "Trouble" liste, hvis de fortsetter å skje.
6

Slå opp OBD-II koding definisjoner i skannerens manual. Disse definisjonene bør være en del av en lengre liste av generiske OBD-II koder. Ford har egne, supplerende OBD koder som du må se opp på nettet. Ranger brukerveiledningen vil ikke ha dem. Kopiere alle koding definisjoner på papiret med koden tall.
7

Åpne Ranger hette. Begynn på toppen av listen, med feilkoder. Undersøke alle de områdene som korresponderer med disse kodene. Kryss av kodene du fjerne fra betraktning. Flytte inn på ventende koder og gjøre det samme.
Ford Rangers 1995 og før (EEC-IV)
8

Start Rangers motoren og la den gå til den når operativ temperatur. Dette vil skje raskere hvis klimaanlegget er slått av. Deretter slår motoren og elektriske system av, men la nøkkelen i tenningen.
9

Bli med Rangers Self Test Out and Self Test In kontakter med byglingstråd. STO er en seks-port hub som er trapesformet. STI er ett spor på en wire, som ligger rett ved siden av STO. Begge kan finnes mot baksiden av motorrommet. Den ene enden av jumper wire må gå inn i STI, til den andre må gå inn nederst til venstre "bakken" sporet på STO.
10

Gå tilbake til førersetet og vri om nøkkelen i tenningen til "On", men du må forlate motoren.
11

telle hvor mange ganger check engine lyset blinker, og døyt nummeret på et stykke papir. Fords pre-OBD-II-koder (EEC-IV) er to sifret tall. Det første nummeret vil være lange blink, etterfulgt av en pause. Det andre nummeret vil være raske, puls-lignende blinker. For eksempel, EEC-IV kode 44 vil fire lange blinker, en kort pause, og fire korte blink. Beskrivelser for disse kodene vil måtte bli funnet på nettet. Din Rangers brukermanual vil ikke ha dem. Den eneste andre alternativet er å kjøpe en Ford Ranger Haynes Repair Manual.
12

Undersøke Ranger motor. Begynn på toppen av listen, og se på motoren områder som korresponderer med koding beskrivelser. Skrap ut kodene når du har fjernet dem fra betraktning.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66520.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer