Slik feilsøker Varmgang i en Grand Am 2.4L

The Pontiac grand am 2,4 liters firesylindret motor er laget for å kjøre i varmt og kaldt vær og holde seg innenfor et normalt spekter av motor temperaturer. Overdreven motor temperaturer kan føre til en rekke forskjellige store motorfeil så ikke forsinke finne kilden til problemet overoppheting. Motorens kjølesystem omfatter radiator, surge tank, vifte, viftemotor, termostat, drivreim og kjølevæske. Alltid sjekke kjølevæsken mens motoren er kald for å hindre skålding skader fra varm kjølevæske. Instruksjoner
Lav Kjøling Levels
en

Fjern lokket på kjølevæske surge tank og kjøleveske nivået i tanken. Tanken er trykksatt så slipper lokket sakte for å slippe ut trykket bygget opp innvendig.
2

Legg kjølevæske til FYLL linje i surge tank.
3

Start motoren og la den gå til den når normal driftstemperatur og legge mer kjølevæske, hvis det er nødvendig.
Defekt Drive Belt
4

Inspiser Serpentine drivreim for spenninger og slitasje. Skift ut belte hvis det er sprukket eller slitt og justere spenningen hvis det er for løst eller for stramt.
5

Bruk hendene til å inspisere drivreim for sprekker eller slitasje. Kjører hendene langs hele beltet og føler for sprekker, manglende ribben og seksjoner som har slitt glatt.
6

Bytt ut den defekte belte ved å løsne strammeren bolt med en skiftenøkkel til belte slacks av. Fjern beltet og erstatte den med en ny. Følg stien vist i figuren på klistremerke ved radiatoren.
7

Roter strammeren mot klokken med en skiftenøkkel til å la beltet passer over det. Slipp beltestrammeren og den vil automatisk justere remmen til riktig spenning.
Blokkert eller radiatorkjernen
8

Kontroller radiatoren å se om det er blokkert av smuss eller andre materialer, eller dersom finnene har blitt bøyd og skadet til et punkt der de ikke kan overføre varme fra kjølevann til luften utenfor.
9

Rengjør radiatorfinnene hvis de er plugget. Bruk en høytrykksvasker eller vannslange og myk børste.
10

Bend skade finnene slik at de ikke blir presset sammen eller opp mot metallrør i kjernen. Hvis lamellene er for sterkt skadet kjernen kan kreve erstatning.
Andre Overopphetet Problemer
11

Inspiser den øvre radiator slangen ved å føle det når motoren er i gang. Start alltid med en kul motor. Hvis motoren er i gang varmt, men den øvre slangen ikke blir varm da termostaten er sannsynlig fast i lukket stilling. Skift termostaten.
12

Inspiser fan. Viften sitter rett bak radiatoren og bidrar til å trekke luft over radiatoren finnene. Hvis knivene er ødelagt eller skadet erstatte viften. Viften drives av en egen motor i stedet for av drivremmen. En defekt viftemotor vil føre til kronisk overoppheting av motoren. Testing av motor innebærer en kompleks serie av trinn og spesialutstyr og kan kreve en profesjonell mekaniker.
13

Kontroller kjølevæske surge tanklokket for å se om det holder trykket i kjølesystemet. Denne motor har ikke en trykklokket på radiatoren selv. Lytt til piping på lokket med motoren i gang. Sett på lokket hvis du kan høre luft rømmer fra hetten.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66770.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer