99 Ford Ranger SRS Trouble Codes

The Rangers Supplemental Restraint System er en interessant form for anakronisme, spesielt i denne alderen av sofistikerte og nettverk selvdiagnostisering. Airbagen system, av hensyn til sikkerhet og redundans, ikke er avhengig av lastebilens primære datamaskinen - i stedet, benytter det en eldre en enklere teknologi for å aktivere kollisjonsputer og for å diagnostisere når noe har gått galt. SRS Computer

Fords SRS-systemet fungerer ikke gjennom motorstyring datamaskinen slik du skulle tro det ville. Mens regjeringen mandater tvang Ford og andre selskaper til å produsere andre generasjons datamaskiner og kontrollsystemer for motoren, fikk den forholdsvis enkle SRS-systemet unna med å bruke en frittstående datamaskin i stor grad basert på den første generasjon OBD-I datamaskinen. I en interessant nikk til sin opprinnelse, kommuniserer SRS datamaskin sin kode feil med den gamle skolen blinky-light metode.
Trekke Codes
p Hvis du noensinne trakk kodene på en gammel ALDL - samlebåndet diagnostisk link - bil, så vet du noe om prosedyren her. Når du vrir om tenningsnøkkelen til på-posisjon, vil datamaskinen automatisk kommunisere kodene til deg ved hjelp av airbag lyset på dashbordet. Hvis noe er gått galt med airbag-systemet, vil airbag lyset blinke en rekke ganger, pause, deretter blinke igjen. Hvis for eksempel, blinker det fire ganger, pauser, da blinker to ganger, har du en kode 42.
Clearing Codes

'har sikkert opplevd litt problemer med å finne spesifikk informasjon på nettet om hvordan man skal fjerne airbag koder - problemer du vil fortsette å finne her for en god grunn. Airbagen system er en av de få tingene på lastebilen som ikke bør rotet med av noen, men en profesjonell. Kollisjonsputer kan drepe deg i minst to forskjellige måter: enten ved å ikke gå av når de skal, eller ved å gå av når de ikke burde. Så, vil du bare nødt til å ta det med til en butikk for å få det fikset, hvis du har koder. Men minst, vil du vite hva som må fikses når du tar bilen til reparasjon.
Solid On, Codes 12 Gjennom 24

En solid -on lys betyr enten at airbag systemet ikke jobber, eller at det er en aktiv kode holde den fungerer som den skal. Hvis du ser en solid-on lys, vri nøkkelen av og på igjen for å starte blinky-light diagnostisk. Kode 12 indikerer mistet strømforsyningen til datamaskinen, 13 betyr at airbag kretsen har kortsluttet til et bakken. Kode 14 betyr at kollisjonssensor selv har kortsluttet til en bakken, og 21 forteller deg at den diagnostiske monitoren ikke er korrekt montert på kjøretøyet. Kode 22 betyr at den "safing" avfølerutmatningen krets har kortsluttet til batterispenningen. Kode 23 forteller deg at minnet klart kretsen er feilaktig jordet, og 24 betyr at systemet avvæpne har mislykkes, eller at det er en diagnostisk monitor feil.
Codes 32 Gjennom 53

koder 32 og 33 betyr at det er enten høy motstand eller i en åpen krets, slik som et kutt tråder), inn i driver-eller passasjer-side kollisjonsputer, henholdsvis. Koder 34 og 35 er nøyaktig det motsatte: en driver-eller passasjer-side ledning med lav motstand, eller har kortsluttet. Koder 41 og 44 viser til høyre side crash sensor, noe som betyr at den ikke er koblet til datamaskinen, eller at det ikke er montert skikkelig til lastebil, henholdsvis. Koder 42 og 45 mener de samme tingene for venstre-side sensor. Kode 53 betyr at det er høy motstand, slik som et kutt eller skadet ledning eller sensor innvendige, på forsiden sensor, eller at det er en diagnostisk monitor svikt. Kode 51 betyr at den termiske sikringen i airbag-skjermen har blåst, og 52 forteller deg at det er et problem med systemets back-up strømforsyning eller batteri.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68723.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer