Hvordan diagnostisere Mass Air Flow

Mange biler som Ford, General Motors og noen drivstoff-injisert biler har en masse luft, eller MAF, sensor. En MAF sensor måler luftmengden inn i motoren. Denne sensoren er nødvendig for motorens datamaskin for å bestemme og overvåke den korrekte luft-og brennstoff-forhold for å holde et kjøretøy ved maksimal ytelse. Den MAF sensoren er funnet i luften duct kilt mellom spjeldhus og luftfilter. Etter en stund, kan det MAF sensor er defekt og trenger diagnostisert. Instruksjoner
en

Se etter "Tjenesten Engine" lyset på dashbordet. Dette skjer vanligvis når en MAF sensoren må kalibreres.
2

Watch for å banke, pinge, steiling, skjelvende og lav gass kjørelengde, som er alle symptomer på en sviktende MAF.


3

Inspiser bilen, og sjekk at det ikke er vakuum lekkasjer, eksos lekkasjer eller andre problemer som kan føre til lavt trykk. Den beste måten å sjekke for vakuum eller eksos lekkasjer er å se om det er lavt drivstoff press. Bruk en diagnostisk kode leseren til å se etter dette. Hvis trykket er lavere enn 150 kPa, da det er mest sannsynlig et problem. Entry-level kodelesere kan kjøpes på automotive butikker. En nøkkel er vanligvis gitt til å fortelle deg hva kodene betyr.
4

Mål luftstrømmen tomgang med en skanning verktøy. En vanlig lesning for en normal funksjon MAF sensor er minimum 3,5 gram /sekund eller 800 RPM. Hvis avlesningen er under 2,0 gram /sek eller under 800 RPM, og sett MAF. Hvis det er partikler tilstede på sensoren, og deretter prøve å rense det. Noen ganger er dette løser problemet. Rengjør med en ikke-rest-forming motoren renere.
5

Kontroller luftstrømmen igjen med skanningen verktøyet. Hvis den nye lesing er over 3,5 når bilen går på tomgang og over 60 på snap akselerasjon, så problemet er løst. Hvis dette ikke er tilfelle og MAF gram /sekund er under 2,5 ved tomgang og snap akselerasjon gram /sekund er under 50, da det er mest sannsynlig MAF defekt eller ute av kalibrering. De MAF mest sannsynlig må kalibreres eller skiftes ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68344.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer