Slik feilsøker en Cooling Fan Relay i en 1985 Ford SVO Mustang

En solid state relé styrer kjøleviften i 2,3 liters turbo utstyrt 1985 Mustang SVO. I stedet for den vanlige mekanisk relé, bruker denne kontrolleren transistorer og integrerte kretser for å slå viften på når motoren når ca 210 grader eller når klimaanlegget kompressoren går. Når kontrolleren svikter, kan motoren raskt overopphetes og oppleve store skader. Bruken av en bil krets tester er nødvendig. Disse krets testere er tilgjengelig hos din lokale auto deler butikken. Den gjennomsnittlige hjem mekaniker skal kunne fullføre denne testingen i ca 30 minutter. Du trenger
Automotive krets tester
Vis flere instruksjoner
en

Start motoren og og la den gå til den når driftstemperatur (på temperaturmåleren) . Slå av motoren og fjern ledningsnettet kontakten fra kontrolleren.
2

Fest batteriklipsene på krets testeren til batteriet. Med motoren i gang, test for strøm på "oransje med svart stripe" wire og den "grå med gul stripe" tråd på kontakten. Når strømmen er til stede på disse ledningene, vil det røde lyset på circut tester slå på. Hvis den oransje ledningen ikke har makt, erstatte den brune sikringen på startsolenoiden. Hvis den grå ledningen ikke har strøm, må du bytte tenningslåsen.
3

Se etter bakken på "svart" ledning og "brun med gul stripe" tråd på kontakten. Når bakken er til stede, vil det grønne lyset tennes. Hvis den sorte ledningen har ingen grunn, reparere jordledning. Hvis den brune ledningen har ingen bakken, bytt ut kjøleviften motor.
4

Se etter byttet bakken på "gul med rød stripe" wire. Når motoren har nådd drifts-temperatur, vil kjølemiddelet temperatur bryteren lukkes og tilføre jord til kontrolleren. Hvis ingen bakken er til stede, bytt kjølevæske temperatur bytte.
5

Se etter byttet strøm på "svart med gul stripe" wire. Når klimaanlegget er slått på, vil denne ledningen levere strøm til kontrolleren. Hvis strømmen ikke er til stede med klimaanlegg på, erstatte lavtrykk kutte ut bryteren i air condition-systemet.
6

Sett kjøleviften kontrolleren (stafett) hvis strøm og jord er til stede i det hele tatt ledningene og kjølevifte kommer ikke videre.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64977.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer