Hvordan kan jeg vite om Kjølevæske Er komme inn i topplokket?

Motorer er komplekse dyr, bærende på en rekke ulike væsker gjennom en rekke passasjer. Sylinderen head-to-block anleggsflaten er ett potensielt problem område - spesielt hvis du har installert ettermarkedet hoder eller har brukt noen form for kjøling system stop-lekkasje. Testprosedyrer variere fra motor, så bruk det som fungerer for deg. Trekke Plug

Mange - men ikke alle - topplokk har en kjølevæske-crossover-port på forsiden eller baksiden. Sjekk forsiden og baksiden av topplokk for messing frostplugger, ganske muligens med en Allen-head eller kvadrat-head fordypningen. Hvis du finner en, så dra den med motoren av og sjekke ut trådene for å være sikker på at det er en kjølevæske passasje og ikke en olje galleri. Etter at du har bekreftet at det bærer vann i stedet for olje, har en assistent kort sveiv motoren over og stoppe hvis kjølevæske strømmer ut.
Trekk Kjølevæske Hose

Generelt sett legger en motor øvre radiator slangen til enten inntak manifold eller topplokket selv. Hvis du har en innebygd motor, så kjølevæske fysisk ikke kan gå gjennom den øvre radiator slangen uten først å gå gjennom hodet.
Trekk Intake

På en V-konfigurerte motor, vil trekke radiator slangen bare fortelle deg at kjølevæsken går gjennom ett av hodene, om det går gjennom begge er fortsatt et mysterium. Den eneste måten å vite sikkert er å trekke inntaket manifold av og se på kjølevæsken porter. Selvfølgelig vil ikke motoren starte med inntak av, og vannpumpen er ikke sannsynlig å pumpe nok kjølevæske i henhold til forrett hastighet for å fylle hodene. I dette tilfellet, er løsningen for å stenge av den bakre hode kjølevæske port med en fille og noen rør bånd, og med en hageslange til å pumpe vann inn i den fremre porten. Hvis det er kjølevæskestrømmen mellom hodet og blokk, vil blokken fylle opp og hell vannet ut av kjølevæske havner i den andre hodet.
Thermal Testing
p Det er en måte å teste for kjølevæskestrømmen uten å trekke noe av, og det innebærer å bruke en digital termisk kontakt sonde. Med motoren helt varmet opp og kjører, løsne ventil dekke boltene nok til å ta av dekselet, men la ventilen dekselet på så du ikke blir sprayet med olje. Har en assistent slå av motoren og deretter riv ventildekselet gratis. Bruk ditt digitale sonde for å teste hodet casting rundt eksos ventil våren seter, inntak ventil våren seter og på ulike steder rundt om i hodet. Hodet bør være en forholdsvis jevn temperatur rundt; avvik på mer enn 50 til 100 grader fra ett område til et annet indikerer en mangel på kjølevæskestrømmen. Utløpsporten flensene er vanligvis mye varmere enn resten av hodet. så ikke bry testing der.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68151.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer