EGR Valve Failure Symptomer

The eksosgassen resirkulering (EGR) systemet bidrar til å redusere bilens utslipp ved å innføre en liten mengde eksos inn i motorens inntak manifold. Re-brenning dette brukt brensel reduserer temperaturen i forbrenningskammeret, som spiller en stor rolle i dannelsen av farlige utslipp som oksider av nitrogen. EGR feil kan være subtile og er vanligvis progressiv. Funksjon

EGR-systemet starter på eksos ventil eller manifold, hvor en liten kanal omdirigeringer en viss mengde av de brukte gassene mot EGR ventilen. Deretter, avhengig av type av ventil, vil den bli åpnet av motoren datamaskin, motor vakuum eller trykk av utløpsgassen. Når ventilen er åpen, en forhåndsbestemt mengde eksos strømmer inn i inntaket manifold, og derfra inn i forbrenningskammeret.
Failure Typer

hovedsak er det bare to typer feil: Motoren tilføres enten for mye eller for lite eksos. Svikt er vanligvis på grunn av den EGR ventilklebing åpen eller lukket, men kan også være på grunn av en lekkasje i systemet. EGR ventilen kan stikke fordi det ikke mottar vakuum eller elektrisk signal å flytte, eller fordi det er skittent og besatt med karbon.
Engine Operation

En virkningsløs eller tett EGR ventil vil resultere i en røff tomgang, dårlig drivstofføkonomi og muligens et tap av makt. Tap av makt er spesielt utbredt med ventiler som sitter fast åpen, da dette vil tillate varme avgasser til stadig inn i forbrenningskammeret når de ikke trengs. Disse gassene vil fortrenge luft og drivstoff som motoren din behov, forårsaker et tap av makt.
Check-Engine Lett

elektronisk styrt EGR ventiler har en posisjon sensor som forteller datamaskinen hvor langt åpne eller lukke den er. Hvis datamaskinen ikke mottar tilbakemeldingene den forventer, vil den turen en check-engine lys. En ventil som sitter fast åpent vil vanligvis føre til at check-engine lampen lyser etter at bilen varmes opp. En som sitter fast stengt vil utløse når motoren er kald, men kan forsvinne når den varmes opp.
Utslipp Testing

EGR er primært konstruert for å redusere dannelsen av den giftige forurensende nitrogenoksid. Ett sikkert tegn på EGR svikt er en topp i produksjonen av dette stoffet, som bare kan oppdages ved en utslipp tester.

Tillegg vil en bilens datamaskin forsøke å kompensere for høye temperaturen i forbrenningskammeret ved å injisere ekstra drivstoff eller hemme tenningen timing. Denne tilnærmingen produserer overflødig karbonmonoksid og lar uforbrente hydrokarboner for å gå ut eksos strømmen. Sistnevnte kan bli gjenkjent av en sterk lukt av bensin fra eksosrøret, men det tidligere kan bare oppdages ved utslipp testing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/64532.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer