Forskjellen mellom en Blinker & Steady sjekk motoren lys på en Tahoe

Siden tidlig på 80-tallet, har "check engine" lyset vært fast inventar på instrumentbord av personbiler og lette lastebiler. Det er en kilde til nysgjerrighet for mange sjåfører, som har forskjellige meninger om hva det betyr når den gule motor-formet ikon lyser opp i sine kjøretøy. "Check engine" lys i en Chevrolet Tahoe kan bety mange forskjellige ting, avhengig av om den blinker eller stødig. Bakgrunn

kjøretøyet "check engine" lys fungerer som en primær indikator på et problem med bilens elektroniske styringssystemer. På et tidspunkt var "check engine" lys en indikator på problemer først og fremst påvirker bilens utslipp kontrollsystemer. Som bilteknologi utviklet seg, har bruken av elektroniske kontroller i biler økt, og en "check engine" lyset kan nå tyde på problemer med mange forskjellige områder som påvirker bilens kjøreegenskaper og drift.
Blinkende lys

En blinkende "check engine" lys på en Tahoe indikerer at datasystemet har oppdaget en feiltenning i tenningssystemet. En feiltenning er også kjent som et "hopp" og oppstår når minst en motorsylinder ikke klarer å tenne drivstoffet og luft-blanding som forventet med normal drift. Den feiltenning kan være forårsaket av et problem med tenning, eller når drivstoffet systemet ikke klarer å levere en brennbar blanding av drivstoff og luft til sylinder å bli antent.
Steady Lett

En jevn "check engine" lys betyr at en av sensorene i bilen ansvarlig for riktig drift av motoren eller andre kjøretøy systemer leverer enten ingen data til bilens datasystem, eller at dataene er utenfor normalområdet at motoren datamaskinen forventer. Mange faktorer kan føre til dette, for eksempel ødelagte ledninger eller mislykkede deler.
Systems Berørte

"check engine" lyset kan også indikere problemer med kjøretøy andre systemer enn motoren og tilhørende elektronikk. Sendingene inneholder et betydelig antall elektroniske kontroller, og overføring problemer kan også slå på en "check engine" lys, som kan all-wheel-eller fire-wheel-drive systemer. I noen biler kan klimakontroll eller andre komfort og bekvemmelighet funksjoner føre til en "check engine" lys for å komme på også.
Hva du bør gjøre?

Kjøretøy datamaskiner kan ofte oppdage problemer med elektroniske systemer lenge før du kan legge merke til problemet med kjøretøy drift. Men, vokser bekymringen ofte verre over tid. Hvis "check engine" lyset er på stødig, sjekk for å være sikker på at bensinlokket er stramt. Hvis det skal være på, bør du ta bilen inn for diagnose og reparasjon så snart som mulig, men kjøretøyet er generelt trygt å kjøre. Hvis "check engine" lyset blinker grunn feiltenning, bør du slutte å kjøre bilen, og få den tauet inn til service. Fortsetter å operere med en feiltenning kan forårsake skader på kjøretøyet, spesielt med katalysator, som kan være svært dyrt å reparere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68595.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer