Hvordan leser jeg Trouble Codes på en 1993 Ford Ranger?

Alle biler produsert fra og med 1994 må være utstyrt med en kode leser plugg. Denne pluggen er koblet til en automotive kode leser som informerer brukeren om eventuelle problemer med bilen. På eldre biler, som for eksempel 1993 Ford Ranger, må denne prosedyren gjøres manuelt. Brukeren må finne selvtesten plugger og sette bilen i testmodus. Brukeren leser deretter kodene vises av blink fra check engine lys. Instruksjoner
en

Finn de to plugger som kreves for å utføre testen på Ranger ditt. Disse er i Rangers motorrommet på førersiden fender bak luftfilter boksen. Den ene er merket selvtesten pluggen (STP) og er trekantet med seks pinner. Den andre kontakten er merket selvtesten inngang (STI). Denne pluggen er et lite, enkelt-pinners plugg. Disse pluggene kan også være merket "EEC TEST".
2

Koble en ledning fra minuspolen til STI. Jord STI ved å hekte den til et annet stykke metall. Ground batteriet samt ved å hekte en annen ledning til støtfangeren.
3

Sett nøkkelen i tenningen til "Run"-stilling. Du vil høre bensinpumpen. Når bensinpumpen stopper priming systemet, må du begynne å telle.
4

Se på Rangers check engine lys. Det blinker flere ganger og så stoppe. Lyset flimrer å gi en advarsel om at testen begynner. En kode vil blinke og deretter pause i to sekunder, noe som indikerer at den beveger seg videre til neste nummer i koden. Etter at koden er ferdig, vil det pause i fire sekunder. Hvis du savner et tall, vri nøkkelen til "Off" posisjon, vent 15 sekunder og slå den tilbake til "Run." Dette vil starte sekvensen. Du må kanskje gå gjennom testen flere ganger til du får alle kodene.
5

Skriv hvert av disse tallene ned.
6

Se en reparasjon eller en tjeneste håndboken for 1993 Ranger eller bruke en online ressurs, for eksempel FordFuelInjection.com, for å finne ut hva kodene betyr. Legg merke til at det er forskjellige lister for to og tre tallkoder.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65358.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer