Symptomer på Clutch Problemer

Folk som har en bil med en manuell girkasse vanligvis liker kontroll over kraft og akselerasjon de får på den åpne veien. Men sammen med fordelene av manuell giring kommer potensialet for problemer med clutchen på bilen. Koplingen gjør det mulig enkelt å skifte fra ett redskap til et annet ved å trykke på en pedal. Som mange andre komponenter på en bil, clutcher til slutt slites ut og har problemer. Å kunne identifisere et clutch problem vil varsle deg å få bilen til butikken før du finner deg ikke i stand til å skifte gir. Glidning

glidning er en clutch problem som oppstår når trykket plate ikke er i stand til å holde friksjonsskiven mot svinghjulet tett når clutchen er engasjert. Dette fører platen til å rotere med en annen hastighet enn svinghjulet. Den høye temperaturen skyldes friksjon mot platen vil etter hvert skade clutch plate og nødvendiggjøre en erstatning. På clutcher med mekanisk kobling, kan justering forkjøpet erstatning for en tid.
P Hvis du legger merke til motoren turtall unormalt som clutchen slippes, og bilen akselererer gradvis, så det kan være en glidning problem. Det er mulig at fett eller olje på platen som forårsaker glidning eller motorfestet kan bli brutt, slik at sammenhengen å være bundet opp av en feil bevegelig motor.

En annen vanlig årsak til glidning er når friksjonsskiven er rett og slett utslitt av bruk. En clutch vil ikke vare evig, og over tid clutchen vil begynne å skli. Justeringer vil ikke løse dette problemet, som en utslitt friksjon plate vil kreve full erstatning.
Vibrasjon

gripe eller chattering clutch er en indikator på at det er et problem inne i clutch mekanisme. Det er et problem lett å merke. Symptomer inkluderer en vibrasjon eller krampetrekninger som clutchen slippes, spesielt ved akselerasjon fra en stopp. Dette problemet kan være et resultat av en skadet eller ødelagt disk, svinghjul eller trykkplate. Det kan også være forårsaket av løse fjærer eller slitte motoroppheng, ifølge Integrert Publishing hjemmeside på Clutch Feilsøking.
Squeal eller Chirp

Støy forbundet med clutch problemer er vanskelig å diagnostisere fordi lydene kan bety mange forskjellige ting. Hvis du hører piping eller angiveri når du bruker clutchen, få den sjekket.

Når angiveri og hvining starter eller stopper når du trykker ned clutchen, så er det en god mulighet for det er en slitt eller skadet utgivelse peiling eller pilot foring. Andre problemer som følger denne støyen er problemer med en slitt utgivelsen gaffel, drivakselen eller feil installasjon av friksjon plate. Andre lyder, som for eksempel knurring når pedalen er engasjert, er også tegn på problemer.
Gear Endre Problemer

Clutch slipper problemer kan føre til en rekke symptomer som drastisk påvirker kjøreopplevelsen. Hvis koblingen ikke vil løsne helt, vil platen fortsette spinning og hindre føreren i å få bilen i gir fra nøytral. Det kan også føre til at girene til å male når bilen settes i gir og potensielt forårsake steiling når bilen ruller til en stopp, ifølge Automotive Parts Network nettside. Når clutchen ikke løsner fra svinghjulet det er vanligvis resultatet av en lekkasje eller luft i det hydrauliske systemet, eller feiljustert mekanisk kobling.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/66053.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer