Hvordan diagnostisere en Cracked eksosmanifolden

Eksos lekkasjer på et kjøretøy kan ikke bare være irriterende, men også farlig, noen ganger lekkasjer kan føre til utslipp av karbonmonoksid som kommer inn i kabinen. De eksosanlegg starter på eksos manifold pakning og reiser gjennom eksosmanifolden, header pipe, katalysator, lyddempere eller resonatorer og ut av eksosrøret. Sprakk eksos manifolder er en av de mer alvorlige lekkasjer fordi de mottar de første forbrennings-gassene fra sylindrene. En kompetent DIY reparasjon person kan finne en eksos manifold sprekk ved hjelp av noen enkle teknikker og verktøy. Du trenger
Assistant
stetoskop
Floor jack
Jack står
Røyk maskin
Inspeksjonsspeil
Vis flere instruksjoner
1 < p> Sett bilen i "park" for en automatisk og "nøytral" for en manuell girkasse. Fast satt i nødbremsen. Du kan utføre en eksosmanifold sjekk mens kjøretøyet sitter i en garasje, men forlate garasjen døren åpen for optimal ventilasjon. Start motoren og heve panseret
2

Lean over fender panel nærmest eksosmanifolden hvis du har en liten 4 -. Eller 6-sylindret in-line modell motor. For en V-6-eller V-8, velge den ene siden av kjøretøyet. Lytt nøye for eventuelle støy som ligner et klikk, dukker eller plapping lyden som kommer med en vanlig avfyring syklus av motoren. En sprekk i en av de blyrør festet til et avløp vil gjøre dette høres med regularitet - hver gang sylinder branner. En sprekk lenger ned inne i manifold Oppsamlingskammeret vil ha en mer dempet eksos lekkasje støy. Sjekk begge sider i tilfelle av en V-6 eller V-8.
3

Lean over ulike steder i eksosmanifolden, fra fronten av motoren bakover. Smell for eventuell lukt som ligner rå gass, eller en sykelig søt lukt, noe som er et tegn på rå karbonutslipp. Et sprukket eksosmanifold vil avgi en meget kraftig lukt av uforbrent gass, siden den ikke har passert gjennom katalysator og lyddemper. Se etter avslørende tegn på svart røyk som kommer fra manifolden - bevis for rik, uforbrent drivstoff. Har en assistent rev motoren et par ganger og se etter svart eller mørk grå gassform fjær.
4

Don et stetoskop og plassere sonden over ventilen dekker av motoren. Lytter intenst for noen mekanisk klikke eller klaprende som du flytter sonden over hele lengden av ventilen dekselet. For V-6 og V-8 motorer, sjekk begge ventil deksler. Hvis du hører en slik støy som stammer fra et bestemt punkt på ventilen dekselet, kan du trygt utelukke en eksos lekkasje. Hvis du hører ingen slike lyder, kjøre sonden over ulike deler av eksosmanifolden. En lekkasje i eksosmanifolden vil sette opp ørsmå vibrasjoner, og du vil oppdage det i stetoskopet.
5

Bruk et gulv jack å løfte bilen høyt nok til å plassere to bukker under bakrammen og to bukker under den fremre rammen. Hekte på en bærbar røykmaskin til eksosrøret, i henhold til instruksjonene i settet. Plasser røret kjegle adapteren over utblåsing hullet og slå røyken maskinen. La det under trykk hele eksosanlegget. For en dual eksosanlegg, bruke kit adapter for å koble den andre eksosrøret. Motoren skal ikke kjøre for denne testen.
6

Se etter hvit røyk fra røykmaskin, som vil lekke fra noen hull eller sprekk i eksosanlegget. Start ved enderøret og arbeider mot fronten av motoren. Du vil oppdage en eksos manifold lekkasje umiddelbart av den hvite fargen av røyk ut av manifold sprekk. Hvis røyken maskin kit leveres med en halogen eller UV-lys, bruke lyset til å bedre se røykutvikling. Bruk en vinklet inspeksjon speil for å se under manifold for skjulte lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68226.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer