Slik feilsøker en 2002 Dodge Neon Radiator

Motorer kjøre oppover på 120 grader. Kjølevannsystemer sirkulere kjølevæske gjennom ulike rør trekke varmen av motoren for å la den ligge på ideelle driftstemperatur. I 2002 brukte Dodge en forseglet radiator bak grillen og en utvidelse tank plassert mellom motor og brannmur som reservoar for kjølevæske. Feilsøking radiatoren krever hovedsakelig visuell inspeksjon av de ulike elementene. Prosessen innebærer å sjekke for lekkasjer, sjekke linjene, og sjekke viften. Du trenger
Vannslange
50/50 Forhåndsblandet kjølevæske
kjøretøy ramper
Vis flere instruksjoner
en

Åpne panseret og sjekke tanken . Kontroller væsken er mellom lave og høye karakterer. Fyll opp tanken med 50/50 ferdigblandet kjølevæske om nødvendig, og sørge for at lokket er tett når du skifter den. En visuell kontroll av radiator, reservoaret og vannpumpe (plassert på passasjersiden av motoren mot fronten og i nærheten av radiator). Se etter tegn på lekkasjer, inkludert pytter under bilen etter at den er parkert for en stund. Kjølevæske lukter bittersøt og er gulaktig eller grønnaktig i fargen.
2

Rengjør motoren med en vannslange og la den tørke. Når tørr, kjøre bilen i ca femten minutter eller til den når driftstemperatur og deretter parkere bilen på kjøretøy ramper for å heve fronten. La motoren kjøle seg ned og se etter tegn på lekkasjer under bilen (en dam eller spot). Hvis du oppdager en dam på dette punktet, spore lekkasjen for å finne den defekte delen og skift.
3

Spore kjølevæskeslanger kommer fra radiatoren. Du har innløp på toppen og bunnen som varierer i størrelse. Se på hvor de kobler til radiatoren og se etter tegn på hevelse, sprekker eller ødelagte retainer klipp. Bytt ut ødelagte deler. Under bilen, spore overføring kjølevæske linje (plassert nederst hjørne av radiator) til overføring. Pass på at dette ikke har noen tegn til lekkasjer.
4

Sjekk oljen cap. Se etter gulaktig slim rundt hetten. Slimet indikerer en kjølevæske lekke inn i motoren direkte. Inntaket manifold pakning kan bli skadet eller du kan ha en mislykket topplokket.
5

Kontroller viften virker slik det skal. Starte bilen og la den gå på tomgang med klimaanlegget slått på til motoren når driftstemperatur. 2002 Neon bruker en elektrisk vifte som slår seg på i løpet av fem minutter av air-condition aktivering. Hvis viften ikke kommer på, har du en skadet viftemotor eller feil tilkobling. Alltid sjekke sikringene først for enhver potensiell elektrisk problem.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65849.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer