Hvordan feilsøker jeg en Canyon Fan Switch?

Varme, ventilasjon og air condition (HVAC) systemer er en viktig del av et kjøretøy, ikke bare for førerkomfort, men også for sikkerheten. En operasjonell HVAC bidrar til å holde føreren komfortabel og mer våken. HVAC-systemer er også en viktig del av bilens tine og defog system, ved hjelp av varme og aircondition som nødvendig for å tømme bilens frontrute og opprettholde synlighet. Systemet er kritisk, og riktig drift av blåseren viften er nødvendig i de fleste stater å passere tilstand inspeksjon. GMC Canyon blåser fan switch, eller kontroll modul, endrer motstanden i kretsen for å endre hastigheten på viften. Du trenger
Grunnleggende sett med håndverktøy
Test lys
Digital multi-meter
Vis flere instruksjoner
en

Vri tenningsnøkkelen på. Løvblåseren motor bryter i alle posisjoner. Se om blåseren viften arbeider i enhver stilling i det hele tatt. Hvis viften virker ikke i alle posisjoner, feilsøke viftemotor og vifte motor krets.
2

Løft panseret på bilen. Finn blåser fan motor motstand blokk. Det er under panseret, innsiden av ovnen boks i nærheten av blåseren fan.
3

Trekk ut kontakten fra blåser fan. Bruk en liten skrutrekker til å lirke kontakten hverandre forsiktig, mens du trekker på fanen som er en del av kontakten for å løsne sperren. Det er fire terminaler på denne kontakten.
4

Undersøk blåser viftekontakten for varme skade, smelting eller korrosjon. Hvis det er feil, må du bytte blåser fan kontakten før du fortsetter.
5

Koble bakken klemmen test lys til terminalen merket "B +". Dette er grunnen. Med viften bryter i hver "på"-posisjon, bør en av terminalene tenne test lys ved berøring. Hvis testen lyset ikke lyser ved berøring til enhver terminal gjennom de fire innstillingene til fan-bryteren, er problemet i blåseren kontroll krets. Det kan være en kortslutning, ledningsbrudd, feil blåser fan switch eller defekt HVAC kontroll modul. Ellers er problemet blåseren fan motstand, og motstand må skiftes.
6

Fjern den positive batteripolen. Koble minuskabel digital multi-meter til en metalldel av kjøretøyet. Sett meter for å sjekke for "ohm" (elektrisk motstand) eller kontinuitet. Teste hver av terminalene på kontakten ved å berøre hver terminal med positiv ledelsen av multi-meter. Måleren skal uendelige ohm, eller null kontinuitet. Hvis den ikke gjør det, er det en kortslutning mot jord til stede, og ledningene må kontrolleres. Hvis kretsene sjekke med ingen kontinuitet, HVAC kontroll modul, eller viften bryteren, må skiftes.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/65433.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer