Overoppheting på grunn av overfylling av kjølevæske

Kjølevæske, også kjent som frostvæske, er en viktig del av å opprettholde optimal bil funksjon. Den viktigste ingrediensen i frostvæske er glykol, med de fleste moderne bilmotorer bruker en blanding av glykol og vann. Fylling og vedlikeholde kjølevæske er en relativt enkel prosedyre. Men hvis det ikke blir gjort riktig, kan det føre til alvorlige skader på motoren på bilen din. Hvis du er usikker på å korrekt måle kjølevæske til din bil, har det gjort av en profesjonell bilverksted person, som også kan vise deg hvordan du kan fylle på kjølevæske selv. Hva er Frostvæske?

Hovedformålet med frostvæske er å senke frysepunktet for vann i løpet av vinteren, og heve kokepunktet i løpet av sommeren. For biler, kan dette være en nødvendig del av kjøretøyet vedlikehold hvis du bor i ekstreme klimaforhold. Etter å ha blitt plassert i bilen, sirkulerer frostvæske gjennom motoren system. Kjølevæsken renner gjennom den interne forbrenning system, hindrer de ulike delene av kjøretøyene motoren blir for varm
Overoppheting:. For mye kjølemiddel

Bruke rett frostvæske i din bilen kan være like, om ikke mer skadelig, enn ingen frostvæske i det hele tatt. Frostvæsken må først blandes med vann for å produsere de ønskede effekter for motoren din. Ganske enkelt å kjøre frostvæske gjennom systemet alene kan føre til ekstremt høye temperaturer i motoren, noe som resulterer i overoppheting. Hvis du har feilaktig fylt bilen med bare frostvæske uten pre-miksing stoffet, løsne den nederste radiator slangen og renne omtrent halvparten av kjølevæske. Tilsett vann å gjøre om en 50/50 frostvæske vann blanding.
Mangel på kjølemiddel

refractometer er den beste metoden for å måle hvor mye frostvæske du har i bilen. For mye kjølevæske kan forårsake betydelige problemer for din bil. Overoppheting, som tidligere beskrevet, korrosjon, vannpumpe svikt og øket motorslitasje. For mye vann resulterer imidlertid i en blanding som ikke gir den ønskede effekten av å bruke kjølevæske i første omgang. I noen tilfeller, for eksempel i svært fuktige og varme temperaturer, kan mangel på kjølevæske også føre til at motoren overopphetes. Uten tilstrekkelig kjøling, er det ingen substans for å absorbere og fjerne overdreven varme i motoren. Med mindre du er tydelig på hvordan du skal fylle på kjølevæske i bilen, kan det være verdt bekostning og problemer med å ha en profesjonell gjøre det for deg.
Kjøling Typer
< p> Ulike typer kjølevæske er tilgjengelige, avhengig av klimaet der du bor og dine spesifikke behov. Kjølevæske blir vanligvis laget av enten etylenglykol eller propylenglykol. Det anbefales at du ikke blander forskjellige typer kjølevæsker, men skylle systemet før du legger en annen type. En ny type kjølevæske tilgjengelige er referert til som "lang levetid" kjølevæske. Denne type kjølevæske inneholder organiske syre hemmere og er tenkt å vare lenger enn andre typer kjølevæske.
Cooling System

Kjølesystemet av en motor er en forseglet system. Ettersom trykket i motor-systemet øker, vil temperaturen øke. Som vannet i motoren din øker forbi kokepunktet, vil vannet bli til damp, som ikke er like effektivt som flytende ved å holde motoren kjølig. Ved å legge kjølevann til motoren din system, øker du kokepunktet for vann, slik at motoren din til å holde riktig avkjølt. Ellers vil du oppleve overoppheting av motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/auto-repair/diagnosing-car-problems/68591.html

Previous:
Next:

Diagnostisering Car Problemer